Gor Khatchikyan: Ik herken mezelf in die vader die alles kwijt is

EO Metterdaad is samen met spoedeisendehulp-arts Gor Khatchikyan naar Armenië afgereisd om mensen in nood hulp te bieden. Gor is als kind door zijn ouders meegenomen op de vlucht van Armenië naar Nederland. In zijn moederland heerst nog steeds grote onrust. Azerbeidzjan heeft op een gewelddadige manier de Armeense enclave Nagorno-Karabach overgenomen. Op dit moment zijn ruim 100.000 mensen gevlucht en in nood.

Gor Khatchikyan over de noodhulpactie in samenwerking met EO Metterdaad: “Zelden heb ik zelf ook zo de pijn en het lijden van dichtbij gevoeld. Ik kan mezelf identificeren met de vader die alles kwijt is geraakt en het kind dat niet meer zorgeloos kan spelen.”

Getraumatiseerd

Het koude winterweer maakt het voor vluchtelingen uit Nagorno-Karabach moeilijk om zichzelf warm te houden in de noodopvang. Tijdelijk ondergebracht in scholen en kerken hebben zij dringend behoefte aan permanente huisvesting, werk en inkomen. Bovendien zijn veel kinderen getraumatiseerd omdat ze hun ouders zijn verloren. Ook moeten ze een nieuw bestaan zien op te bouwen in een onbekend land. EO Metterdaad biedt deze vluchtelingen hulp als het gaat om huisvesting, werk, psychische hulp en praktische zaken zoals kleding, voedsel en brandhout.

Hoe groot zijt Gij

Er wordt een speciale EO Nederland Zingt uitzending gemaakt die in het teken staat van deze noodhulpactie. Gor Khatchikyan, naast spoedeisendehulp-arts ook schrijver en spreker, heeft een overdenking, gebed en preek opgenomen in Armenië. Een speciaal lied, “Hoe groot zijt Gij”, wordt gezongen door drie Armeense zangeressen, opgenomen bij het klooster Khor Virap.

Nederland Zingt voor Armenië is te zien op zondag 3 maart om 11.05 uur bij de EO op NPO 2 en EO Metterdaad in Armenië is wekelijks te zien vanaf zaterdag 24 februari om 18.10 uur bij de EO op NPO 2.

Web: www.metterdaad.nl
Beeld: EO
Meer: www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies