Jodenhaat actiever de kop indrukken

De zorgwekkend toenemende Jodenhaat moet actiever de kop worden ingedrukt, betoogde de SGP woensdag in het Europees Parlement. “We zien een enorme polarisatie”, zei Bert-Jan Ruissen, Europarlementslid voor de SGP. “Wat daarbij nog wel het meeste zorgen baart, is de enorme opleving van het antisemitisme. Dit moeten we stoppen!”

Ruissen deed het Europees Parlement ook voorstellen om de Jodenhaat te bestrijden. Dat kan volgens hem op drie manieren:

a) door heel duidelijk te zijn: je mag protesteren, maar zodra je gaat schreeuwen dat Joden uit hun land verdreven moeten worden, ga je een grens over. Dat tolereren we niet!

b) door te blijven investeren in onze jongeren. Zoals de directeur van een school in Molenbeek me onlangs toevertrouwde (Een school met ruim 80% moslimjongeren): ‘Wij leren onze leerlingen andersdenkenden te respecteren.’ Zo moet het!

c) door het goede voorbeeld te geven. Dat de EU nog steeds geld overmaakt aan UNRWA en de Palestijnse autoriteiten ten behoeve van antisemitisch lesmateriaal, is niet uit te leggen. De SGP vraagt de Europese Commissie dringend daarmee te stoppen.

Bert-Jan Ruissen

Bert-Jan Ruissen (1972) is sinds 2 juli 2019 lid van het Europees Parlement, als lid van de fractie van Europese Conservatieven en Hervormers. Hij was lijsttrekker van de SGP bij de Europese verkiezingen 2019. De heer Ruissen was coördinerend beleidsambtenaar landbouw en innovatie op het ministerie van Economische Zaken en fractievoorzitter van de SGP in de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel. In het Europees Parlement is de heer Ruissen lid van de commissie landbouw en plattelandsontwikkeling en de commissie visserij.

Twitter: twitter.com/SGPnieuws 
YouTube: youtube.com/SGPnieuws   
Meer informatie: www.eurofractie.sgp.nl
Beeld: Videostill
Auteur: Kees Bos / Bert-Jan Ruissen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies