Geslaagde christelijke tussenjaarbeurs in Zwolle

Het was een gezellige drukte woensdagavond 7 februari in de aula van Hogeschool Viaa. Ruim 100 bezoekers waren hier voor de christelijke tussenjaarbeurs. Zij kwamen om zich te laten informeren en inspireren over het doen van een tussenjaar.

Het UIT Vormingsjaar, het tussenjaar van Youth for Christ Zwolle, heeft hiertoe initiatief genomen. Samen met achttien andere organisaties mochten ze geïnteresseerde jongeren en hun ouders meer vertellen over het doen van een tussenjaar. Bij iedere stand werd er enthousiast verteld over het tussenjaar dat wordt aangeboden, veelal door studenten die momenteel zelf het tussenjaar volgen of het net hebben afgerond. Mooie ervaringen werden gedeeld: “Ik heb zoveel meer geleerd dan ik van tevoren had gedacht, ik ben enorm gegroeid als persoon” vertelt Harmke Buijs, die het UIT Vormingsjaar heeft gevolgd.

Een tussenjaar kan helpen

Veel jongeren hebben moeite met het maken van een goede studiekeuze. Een tussenjaar kan hierbij helpen legt Judith Mulder, organisator van de tussenjaarbeurs, legt uit. “Het kan jongeren erg helpen om voor een tussenjaar te kiezen. In een christelijk tussenjaar ontdek je meer over wie jezelf bent en wie God is. Deze inzichten geven (zelf)vertrouwen en dat helpt jongeren in het zetten van vervolgstappen. Deze avond helpt jongeren om te verkennen welke tussenjaren mogelijk zijn.”

Waardevol

Deelnemende organisaties benadrukken hoe waardevol het is om juist samen zo’n avond invulling te geven: “We gunnen allemaal jongeren een plek waar ze meer kunnen leren over zichzelf, God en de wereld. Het is daarin juist heel waardevol dat er zo’n divers aanbod aan christelijke tussenjaren is. Zo kan iedere jongere een plek vinden die bij hem of haar past.”

Enthousiast

Ook de bezoekers zijn enthousiast. Ze werden verrast door de diversiteit aan de tussenjaren en de goede ervaringen waarover ze hoorden van hun leeftijdsgenoten. Een van de bezoekers geeft aan: “Doordat alle opties nu letterlijk naast elkaar staan, kun je heel goed vergelijken. Ik heb nu een beter idee wat er bij mij past”.

Panelgesprek met tussenjaarstudenten

Naast de stands, hadden bezoekers ook de mogelijkheid om aan te schuiven bij een panelgesprek met tussenjaarstudenten. Hierin beantwoordden studenten vragen over het kiezen en doen van een tussenjaar. Tot slot was er de seminar “de winst van een tussenjaar”. Els van Dijk, oud directeur van de Evangelisch Hogeschool, nam tijdens dit seminar haar publiek mee in de meerwaarde van een tussenjaar.

Samenwerking

Deelnemende organisaties waren Approach of Life, Best Life College, Bijbelschool Gospel Mission, Diaconaal tussenjaar de Herberg, Evangelisch Hogeschool, ETF, Foundation 4 Life, I AM Arts & Discipelship School, Near East Ministries, Nieuw Sion, Operatie Mobilisatie , Pulse – 24-7 Prayer, Rotsvast Bijbelschool, Royal Mission,  School of Revival, Torchbearers, UIT Vormingsjaar, de Wittenberg en Yada studies.

Informatie : ikzoekeentussenjaar
Instagram: instagram
Auteur: Judith Mulder
Beeld: Nhoré Schiphorst

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies