Ruissen: Moslimextremisten Nigeria zaaien dood en verderf onder christenen

De SGP vraagt de EU meer oog te hebben voor de toenemende christenvervolging in de wereld. Aanleiding is het gruwelijke bloedbad onder christenen in Nigeria in de kerstnacht vorig jaar. “Een nieuw dieptepunt in het voortslepende geweld”, zei Bert-Jan Ruissen (SGP) in het Europees Parlement tijdens een debat dat op zijn initiatief plaatsvond.

Over het bloedbad in Nigeria zei Ruissen: “Wie zegt dat het louter een conflict is tussen herders en boeren, miskent de andere oorzaken. Het zijn moslimextremisten die dood en verderf zaaien onder christenen als voornaamste doelwit. Dat is de harde realiteit.”

Ruissen riep de Nigeriaanse autoriteiten op:

  • de daders op te pakken en te veroordelen;
  • meer veiligheidsmaatregelen te treffen;
  • de slachtoffers ruimhartig te compenseren;
  • vrijheid van geloof te garanderen.

Hij vroeg de Hoge Vertegenwoordiger voor het EU-buitenlandbeleid Josep Borrell meer aandacht voor de ernst van de toenemende christenvervolging. Niet alleen in Nigeria, maar ook elders in de wereld.

“Dat u niet eens de moeite hebt genomen eind december om de aanvallen te veroordelen, is ronduit beschamend”, zei Ruissen. “De slachtoffers verdienen beter.”

Bert-Jan Ruissen

Bert-Jan Ruissen (1972) is sinds 2 juli 2019 lid van het Europees Parlement, als lid van de fractie van Europese Conservatieven en Hervormers. Hij was lijsttrekker van de SGP bij de Europese verkiezingen 2019. De heer Ruissen was coördinerend beleidsambtenaar landbouw en innovatie op het ministerie van Economische Zaken en fractievoorzitter van de SGP in de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel. In het Europees Parlement is de heer Ruissen lid van de commissie landbouw en plattelandsontwikkeling en de commissie visserij.

Twitter: twitter.com/SGPnieuws 
YouTube: youtube.com/SGPnieuws   
Meer informatie: www.eurofractie.sgp.nl
Beeld: Videostill
Auteur: Kees Bos / Bert-Jan Ruissen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies