SGP: Stop de subsidie van 80 miljoen voor UNRWA

De SGP is mede-indiener van een voorstel om de EU-subsidie aan de UNRWA stop te zetten. Bert-Jan Ruissen heeft dat ingediend samen met enkele collega-Europarlementsleden uit andere EU-landen.

De UNRWA is de VN-organisatie voor hulp aan Palestijnen. De organisatie is omstreden omdat medewerkers zijn betrapt op hulp aan de terroristische beweging Hamas. Bekend zijn beelden van onderwijzers in dienst van UNRWA die hun klas lieten juichen om de bloedbad van Hamas in Israel op 7 oktober.

80 miljoen euro per jaar

EU maakt nu ruim 80 miljoen euro per jaar over naar UNRWA, met afstand de grootste VN-organisatie ter wereld. De VS, Duitsland en ook Nederland staakten de subsidies al, wegens de incidenten met het personeel. 

De SGP wil dat de EU dit goede voorbeeld volgt: “Géén 80 miljoen euro per jaar meer naar de organisatie waarvan medewerkers Hamas helpen en terrorisme toejuichen! Ingrijpen is nodig”, zegt Ruissen.

Bert-Jan Ruissen

Bert-Jan Ruissen (1972) is sinds 2 juli 2019 lid van het Europees Parlement, als lid van de fractie van Europese Conservatieven en Hervormers. Hij was lijsttrekker van de SGP bij de Europese verkiezingen 2019. De heer Ruissen was coördinerend beleidsambtenaar landbouw en innovatie op het ministerie van Economische Zaken en fractievoorzitter van de SGP in de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel. In het Europees Parlement is de heer Ruissen lid van de commissie landbouw en plattelandsontwikkeling en de commissie visserij.

Twitter: twitter.com/SGPnieuws 
YouTube: youtube.com/SGPnieuws   
Meer informatie: www.eurofractie.sgp.nl
Beeld: Videostill
Auteur: Kees Bos / Bert-Jan Ruissen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies