Steun voor plan ChristenUnie: Stop de speelfuik op de gokmarkt

Stel één limiet in die bij alle gokaanbieders geldt. Dat is de oproep van ChristenUnie-leider Mirjam Bikker tijdens de begrotingsbehandeling van Justitie en Veiligheid. We moeten stoppen met de ellendige speelfuik op de gokmarkt’, aldus Mirjam Bikker. Haar oproep kan rekenen op een meerderheid in de Kamer: de partijen SP, PvdA/GL, NSC, CDA, VOLT, D66, SGP, JA21 en DENK steunen het voorstel.

Sinds de desastreuze legalisering van de gokmarkt strijdt de ChristenUnie tegen de verschrikkelijke reclames en de krachtige en invloedrijke lobby van de gokindustrie. Minister Weerwind kondigde afgelopen december strengere regels rond online gokken aan; met een maximumbedrag per dag moeten spelers voortaan beter worden beschermd. Maar een snelle rekensom laat zien dat ook met dit limiet van 150 euro per maand jongeren alsnog het risico lopen om een modaal maandsalaris te verliezen. 150.- x 27 aanbieders = 4050,- per maand. Modaal inkomen in 2024 is: 3666.67 per maand (bruto)

Voor Mirjam Bikker (ChristenUnie) is het tijd voor extra stappen: “Steeds meer jongeren zitten in de ellende met oplopende schulden en gezinnen gaan eraan kapot. Bij elke aanbieder kan je ongeremd tot de limiet gokken. En dat moet heel snel stoppen. Want als je nu het limiet wil verhogen, bel je even met het gokbedrijf. Dat gaat natuurlijk niet werken. Onbestaanbaar. Een limiet voor het bedrag dat je per maand kan verliezen en kan storten heeft alleen effect als deze bij alle aanbieders geldt. Daarom mijn oproep voor een overkoepelende limiet voor alle online casino’s, die nog voor de zomer wordt ingesteld.’

Web: www.christenunie.nl
Beeld: Ditta van Gent Fotografie

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies