Groeiende belangstelling voor het Evangelie in Algerije

Al geruime tijd gonst het van de berichten over kerksluiting door de Algerijnse overheid. Het doet denken aan de tijd rond 2002 toen Arab Vision christelijke TV programma’s ging produceren en uitzenden in Algerije, vooral in de Kabyle berbertaal.

De belangstelling voor het christelijke geloof en de Kerk groeide snel. Zo snel dat de Algerijnse regering in 2006 een wet uitvaardigde waarin stond dat christelijke TV programma’s niet meer in het openbaar getoond mochten worden (velen hadden een TV’tje in hun straatwinkeltje of koffierestaurant staan, afgestemd op die christelijke programma’s).

In het geheim Jezus volgen

Safi komt naar ons nazorgteam en vraagt om voor hem te bidden. Hij is een moslim uit Algerije, die in het geheim Jezus is gaan volgen. Hij zegt: “ik werd geraakt door Jezus’ woorden: ‘nog andere schapen heb ik, die niet van deze stal zijn’.” Safi kan niet naar de kerk, want zijn omgeving denkt dat hij nog moslim is. Onze nazorger brengt hem in contact met een lokale pastor in Algerije die hem -discreet- verder kan helpen op zijn geloofsreis.

De meeste respons

De overheid kan de honger naar het evangelie in Algerije echter niet stoppen. Arab Vision produceert nog steeds christelijke programma’s die via satelliet TV maar vooral ook via sociale media worden verspreid in de hele Arabische wereld. In 2023 kwam de meeste respons op onze christelijke boodschap uit Algerije (bijna 20% van alle respons uit de 22 landen in de Arabische wereld), juist uit dat land waar de overheid zo hard bezig is de christelijke stemmen tot zwijgen te brengen.

Over Arab Vision

Arab Vision is een christelijke media organisatie in de Arabische wereld. Arabische christenen delen het levensveranderende evangelie in de moedertalen en -dialecten van landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika via sociale media en satelliet TV. Nazorgers zijn 24/7 beschikbaar voor een luisterend oor, pastoraat, gebed, bijbelstudie en en advies.

Web: www.arabvision.org
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Auteur: Arab Vision

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies