Help vervolgde christenen als Wicky aan een Bijbel

Februari is dé maand om potgrond te bestellen via de actie Plant een Bijbel! Voor iedere twee zakken verkochte potgrond kan HVC één vervolgde christen een Bijbel geven. In de afgelopen jaren gingen duizenden anderen u voor en kon HVC tienduizenden Bijbels weggeven aan vervolgde christenen. Christenen als Wicky uit India. De Bijbel die hij als tiener kreeg, veranderde zijn leven voorgoed.

Wicky groeide op in een volledig hindoeïstische omgeving. Dat hij een Bijbel kreeg, was uitzonderlijk. Miljoenen vervolgde christenen hebben juist géén eigen Bijbel. Ondanks de verdrukking, neemt de vraag naar Bijbels toe. Stichting HVC is een bondgenoot voor christenen in de brandhaard van vervolging. We brengen de Bijbels naar afgelegen gebieden en smokkelen ze waar nodig naar hen toe. Zo staan we naast de vervolgde Kerk, in Woord en daad.

Lees hier het aangrijpende verhaal van Wicky

Wicky (25) groeide op in een hindoeïstisch bergdorpje in India. In zijn tienertijd gaf een familielid hem een Bijbel. De jonge Wicky nam het boek mee, maar liet het in eerste instantie links liggen. Totdat er iets bijzonders gebeurde.

“Begin met lezen!”

Diep in de bergen ligt het dorpje waar Wicky opgroeide. Toen hij een kind was, was iedereen in het dorp hindoe. Het Evangelie had dit dorpje nog niet bereikt. Dat Wicky als tiener een Bijbel in handen kreeg, was dus uitzonderlijk. Maar het boek werd niet opengeslagen. Tot het op een dag was, alsof Iemand zijn hand pakte en zei: “Begin met lezen!”. Wicky voelde dat deze leiding kwam van de God van dit Boek. Toen hij eenmaal begon te lezen, kon hij er niet genoeg van krijgen.

Betrokken bij vechtpartijen

Wicky werd volwassen. Voor werk trok hij naar het zuiden van India. Daar vergat hij alles wat hij geleerd had uit de Bijbel. Hij stortte zich in het leven dat de grote stad te bieden had. Regelmatig raakte hij betrokken bij vechtpartijen. Maar de Schepper liet hem niet los. De inmiddels getrouwde Wicky keerde terug naar zijn geboorteplaats in de bergen. Toen een evangelist het dorp bezocht, dacht Wicky terug aan de Bijbel uit zijn tienertijd en ging er weer in studeren.

Als enige christenen tussen hindoes

Samen met twee vrienden kwam hij tot geloof in Christus en liet zich dopen. Als enige christenen tussen hindoes ondervonden ze veel weerstand. “Jullie hebben een andere God ons dorp binnengebracht”, was de beschuldiging. Wicky’s vrienden bezweken onder de grote druk en keerden terug naar het hindoeïsme. Maar Wicky hield stand: “Jullie kunnen met me doen wat jullie willen. Jullie kunnen me de keel doorsnijden, maar ik blijf christen. Ik heb de Waarheid, de God van het Boek leren kennen.”

Terug ondanks gevaar

De dorpsraad eiste dat hij diezelfde nacht nog zou vertrekken. Hij vond onderdak bij HVC-contactpersoon John. Wicky’s dochters – de jongste pas drie weken oud – werden door zijn vrouw meegenomen. Ze was overtuigd: “Ik moet van je scheiden, tenzij je terugkeert naar het hindoeïsme.” Maar door Gods goedheid kwam ook Wicky’s vrouw na een tweetal jaren vol strijd tot geloof. Wicky volgt een evangelistenopleiding en gaat twee dagen per week naar zijn geboortedorp terug om samen met zijn vrouw het Evangelie te brengen onder hun vroegere dorpsgenoten. Ondanks het gevaar.

Miljoenen vervolgde christenen hebben geen eigen Bijbel. Ondanks de vervolging, vragen zij voortdurend om Bijbels voor zichzelf en anderen. Het verhaal van Wicky laat zien hoe groot de impact van één zo’n Bijbel kan zijn.

En zo zijn er nog vele duizenden verhalen. Wordt u onderdeel van een van die verhalen? U kunt eenvoudig helpen door potgrond te bestellen of te doneren.

Hoe werkt Plant een Bijbel?

  1. Ga naar planteenbijbel.nl en kies voor ‘Bestellen’
  2. Vul uw woonplaats in en kies een afhaalpunt in de buurt.
  3. Bestel uw potgrond à € 5,95 per zak.
  4. Betaal via iDeal of automatische incasso.
  5. Haal D.V. zaterdag 23 maart uw potgrond op bij het gekozen afhaalpunt.

Bestellen kan tot uiterlijk 29 februari

Ja, ik wil potgrond bestellen! > Bestellen
Kies een afhaalpunt en bestel online > afhaalpunt
Ik doneer liever voor Bijbels > doneren
U geeft al één Bijbel voor slechts € 6,-

Een bedrag overmaken kan ook! Maak uw gift over naar rekening NL 51 ABNA 0561455139 t.n.v. Stichting HVC en vermeld hierbij ‘Plant een Bijbel gift’. Hartelijk dank!

Stichting HVC helpt vervolgde christenen.
Web: www.stichtinghvc.nl
Beeld: Stichting HVC

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies