Meerderheid voor oproep CU: Start campagne tegen drugsgebruik

Start met een confronterende campagne, gericht op drugsgebruikers. Dat was de oproep van ChristenUnie-leider Mirjam Bikker vorige week in het debat over de begroting van Justitie en Veiligheid. ‘Drugs maken zoveel kapot. Iedereen moet zich bewust zijn van de verwoestende gevolgen voor onze samenleving.

Van de zware criminaliteit tot de gezondheidsschade, van de verslavingen tot de verwoestingen in de natuur door drugsafval. Wat de ChristenUnie betreft stellen we een norm en laten we zonder filter zien wat de impact van drugsgebruik is.”, aldus Mirjam Bikker. Haar oproep kan rekenen op een meerderheid. Bij de stemmingen dinsdag steunden NSC, CDA, VVD, SGP, JA21, PVV, PvdD, BBB het voorstel.  

‘Jouw lijntje, zijn liquidatie.’ Met deze slogan startte Rotterdam onlangs een publiekscampagne waarin drugsgebruikers worden afgesproken op het verband tussen onschuldig drugsgebruik in het uitgaansleven en het geweld in de onderwereld. Deze terechte campagne verdient landelijke opvolging, volgens Mirjam Bikker.

 “Opnieuw zien we in Nederland een toename van drugsgebruik, met alle gevolgen. We moeten ons bewust worden van de verwoestende gevolgen. Voor onze gezondheid, voor kwetsbare wijken waar jongeren slachtoffer worden van criminele uitbuiting en zo de prijs betalen van drugsgebruik van anderen – soms zelfs met hun leven. Maar ook voor onze planeet: oerwouden in Colombia die worden ontbost voor cocaïneplantages, drugsafval dat in ons eigen land in de natuur en in het water wordt gedumpt. Hoog tijd om deze gevolgen te laten zien. Wees niet naïef.”

Web: www.christenunie.nl
Auteur: Anne-Saar Kunz

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies