Henk Binnendijk: Het gaat niet goed met de kerk vanwege onze houding naar Israël

Wat is de rol van de kerk ten opzichte van Israël? Wat betekent het in deze tijd om achter Israël te staan? De oorlog in Israël heeft ook in Europa veel gevolgen: Joden hebben dagelijks te maken met Jodenhaat, intimidatie en uitsluiting. Henk Binnendijk: “Het gaat met de kerk en met ons land niet goed omdat we niet onvoorwaardelijk achter Gods volk staan”.

Henk Binnendijk

Henk Binnendijk (1934) is bekend geworden als televisieprogrammamaker en –presentator. Hij verzorgde onder andere evangeliserende programma’s en bijbelstudieprogramma’s op Bijbelse locaties. Hij sprak op EO-Jongerendagen en spreekt nog steeds op conferenties en mannendagen.

Een bekende uitspraak van hem is ‘In de eeuwigheid zul je zijn wat God in dit leven van je heeft kunnen maken.’ Van zijn boeken is Dichtbij God (2008) de meest verkochte titel. Henk Binnendijk is getrouwd en vader van vijf kinderen.

Een spreker met een passie om de kerk van Christus in diepere vertrouwelijke omgang met Hem te brengen. Hij roept op om voor God te leven en ons volledig aan Hem over te geven. Ook heeft hij gesproken over ondere andere ‘opwekking begint bij God’ en ‘opwekking begint bij jezelf’.

Het meesterwerk van God

In ‘Het meesterwerk van God’ schrijft Henk Binnendijk over het laatste Bijbelboek: Openbaring. Al schrijvend brengt hij vele onderwerpen samen: leven, Bijbel, geloof, prediking en geschiedenis. Al deze thema’s komen uit bij het hart van het evangelie. Waar loopt alles op uit en waar gaat het leven om? Henk Binnendijk onthult een schitterend vergezicht: het onovertroffen meesterwerk waar God aan werkt en waar de mens alleen nog maar van kan dromen. Want: ‘als God de schepper is van een grenzeloos groot heelal met volgens de laatste schattingen 70 triljoen sterren […] en Hij een plan heeft waar Hij al bijna zes millennia aan werkt, dan moet dat een grenzeloos groot plan zijn, een Meesterwerk!’

Christenen voor Israël 

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen wij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. En wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.

Web: www.cvi.nl
Beeld: Videostill YouTube
Auteur: Christenen voor Israël

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies