Grote dankbaarheid voor de steun aan hulporganisaties in Israël

Amir Tsarfati: Shalom uit Israël! In de nieuwsbrief van deze week wil ik jullie een update geven over de stand van zaken in de oorlog. We zullen kijken naar wat er gebeurt in elk van de belangrijkste strijdtonelen, wat er voltooid is en wat er nog moet gebeuren. Maar eerst wil ik beginnen met iets heel bijzonders.

Kort na het bloedbad van 7 oktober namen velen van jullie contact met ons op met het verlangen om de getroffenen te dienen. Professor Yonatan Dubi, die velen van jullie kennen van mijn video “Klimaatverandering: A New World Religion?” raadde een aantal goede hulporganisaties aan, die ik aan jullie doorgaf. En dat hebben jullie op een geweldige manier gedaan. Hieronder is een brief van waardering van Professor Dubi.

Van Professor Yonatan Dubi:

Geliefde mensen van Behold Israël,

Meer dan 125 dagen geleden werd Israël in een oorlog gedwongen na de afschuwelijke gebeurtenissen van 7 oktober. Slechts een paar dagen later opende jullie geweldige gemeenschap haar hart en doneerde in slechts een paar dagen honderdduizenden dollars (!) ter ondersteuning van het volk van Israël.

Hier zijn een paar dingen waarvan ik persoonlijk getuige was en die alleen konden gebeuren dankzij jullie geweldige donaties:

  • Voedsel, kleding, huisvesting, meubilair en andere basisbehoeften werden geleverd aan evacués uit de aangehechte gebieden.
  • Tijdelijke schoollokalen en kleuterscholen voor geëvacueerde kinderen werden gebouwd en onderhouden.
  • Dag-tot-dag ondersteuning voor evacués – van voedsel tot rijbehoeften tot emotionele hulp.
  • Tienduizenden sets warme kleding werden naar onze oorlogstroepen gestuurd.
    Daarnaast waren er talloze andere daden van vriendelijkheid, waaronder directe zorg aan families van degenen die nog steeds ontvoerd zijn in Gaza, en aan degenen die hun geliefden en al hun bezittingen hebben verloren. Er zijn te veel verhalen om hier allemaal op te noemen.

Maar we hebben nog steeds jullie hulp nodig.

Naarmate de oorlog vordert, beginnen sommige evacués terug te keren naar hun huizen en ze hebben hulp nodig om hun leven weer op te bouwen. Vele duizenden zijn nog steeds gedwongen om als vluchtelingen in hun eigen land te leven, op zoek naar manieren om opnieuw op te bouwen en vooruit te komen. Dit is een lange weg en de wederopbouw zal jaren in beslag nemen. We hebben jouw hulp nodig om de eerste stappen te zetten en de honderdduizenden mensen die getroffen zijn door de hartverscheurende gebeurtenissen van oktober op de been te houden.

Hieronder vind je een lijst met geweldige NGO’s die geweldige dingen doen. Ik heb elke organisatie persoonlijk doorgelicht om er zeker van te zijn dat elke dollar die je stuurt, wordt gebruikt om goede dingen te doen. Ik dank jullie persoonlijk – jullie steun raakt mijn hart en dat van iedereen die ervan heeft geprofiteerd. God zegene jullie allemaal!

Galgal Hozer (the turning wheel)

De stichting van Shlomi Sofer helpt geëvacueerde gezinnen en IDF-soldaten. Shlomi is gevestigd in Netivot en is door jullie gulle donaties in staat geweest om tienduizenden mensen van voedsel, kleding en andere basisbehoeften te voorzien. Zijn werk begon meteen op 7 oktober en sindsdien heeft hij heel weinig slaap gehad. Ik heb dit zelf gezien.

Nir-Oz Support

Mijn vrienden van Kibboets Nir-Oz hebben een ongelooflijk verlies geleden – meer dan 15 leden van de Kibboets zijn op wrede wijze vermoord. We helpen hen om hun leven weer op te bouwen, stap voor stap.

Amazing Grace

Mijn goede vriendin Lilach Lester heeft een prachtige organisatie opgericht die zich normaal gesproken inzet voor de armen in Israël. Lilach heeft de “Israëlische Voedselbank” opgericht en kreeg een speciale onderscheiding van de president van Israël. Sinds het begin van de oorlog is Lilachs werk gewijd aan het helpen van mensen die persoonlijke verliezen hebben geleden.

Nachshon Preparatory academy 

Deze voorbereidende school voor afgestudeerden van de middelbare school ligt vlak naast Sderot & Kibboets Shoval. Ze werken nu de klok rond met veel van hun alumni voor hulp en bijstand in het gebied. Hun oprichter, Ze’evic Nativ, belde me met tranen van dankbaarheid na de eerste ronde van jullie donaties.

Telegramkanaal

Mijn Telegramkanaal is de hele dag door een constante stroom van nieuws. Abonneer je op mijn kanaal om alle nieuwberichten te zien.

Noord-Gaza/Gazastad

Dat het gesprek op het internationale toneel over Rafah gaat, betekent niet dat het werk in Gaza gedaan is. Het zal nog enkele jaren duren voordat de tunnelstructuur, die zich door de hele Gazastrook uitstrekt, volledig vernietigd is.

Dat gezegd hebbende, heeft de Israel Defense Forces (IDF) geweldig werk geleverd door het grootste deel van de dreiging in het noorden van de Gazastrook te neutraliseren. Dit hebben ze bereikt door naar de schuilplaatsen van Hamas te gaan en ze daar te vernietigen. Deze noodzakelijke acties werden ondernomen ondanks het feit dat deze locaties normaal gesproken beschermd worden achter humanitaire façades. Scholen, moskeeën en ziekenhuizen dienden allemaal als menselijk schild en de meeste, zo niet allemaal, hadden toegang tot de ondergrondse terreurtunnels. Een tijd lang zorgde deze humanitaire leugen ervoor dat de publieke opinie zich tegen Israël keerde. Maar de meesten realiseerden zich uiteindelijk wat er aan de hand was. Zelfs de waardeloze New York Times moest maandag toegeven dat het Al-Shifa ziekenhuis in Gaza City door Hamas werd gebruikt als dekking, wapenopslag en als toegangspunt voor de tunnels.

Al Jazeera

Een van de ergste overtreders van antisemitische propaganda is Al Jazeera. Hun retoriek is overdreven en volledig eenzijdig. Nu hebben we een aanwijzing waarom. Van Mohamed Washah, een Palestijnse correspondent voor de nieuwssite, is ontdekt dat hij ook een “prominente commandant” is in een antitankeenheid van Hamas. Hij was ook betrokken bij onderzoek en ontwikkeling van luchtafweergeschut voor de terreurorganisatie. Helaas is dat precies het type “onbevooroordeelde” verslaggever dat je verwacht bij Al Jazeera.

Khan Yunis

Net als in Noord-Gaza was het werk van de IDF in Khan Yunis uitzonderlijk. De getoonde kracht was zowel overweldigend als humanitair. Ik kan me geen andere oorlog bedenken waar de ene strijder zoveel moeite heeft gedaan om de burgers van de andere strijder te beschermen. Telefonische ontploffingen, het droppen van folders – elke praktische methode is gebruikt om mensen van tevoren te waarschuwen dat de IDF eraan komt. Het heeft duidelijk gewerkt, want tienduizenden mensen zijn voor de operatie verder naar het zuiden gevlucht.

Onder de ziekenhuizen

Wat is er nog te doen in Khan Yunis? Natuurlijk zijn er de tunnels. Maar zoals we al eerder zagen, zal het voltooien van dat werk een langetermijnproject zijn. Op dit moment ligt het belangrijkste werk dat nog moet gebeuren onder de ziekenhuizen. Net als in Gaza heeft de IDF deze medische centra voor het einde verlaten. Hierdoor kunnen ze zo lang mogelijk gebruikt worden en hebben zoveel mogelijk burgers de tijd om het gebied te verlaten. Op dit moment richt de IDF zich op het Nasser Medical Complex. Het feit dat de internationale media gek worden van videobeelden van mensen die gedwongen worden het ziekenhuis te verlaten, laat zien hoe kort hun geheugen is. In een beweging die zo duidelijk de New York Times laat zien voor wat het is, publiceerden ze op elk van de twee dagen nadat de krant toegaf dat er tunnels waren onder het Al-Shifa Ziekenhuis in Gaza Stad, zoals hierboven vermeld, artikelen van hun journalist, Raja Abdulrahim, waarin ze Israël en de IDF uitschelden voor het bevelen van de evacuatie op basis van beweringen over de activiteiten van Hamas die “niet onafhankelijk geverifieerd konden worden”.

Rafah

Net zoals de IDF zich richtte op Gaza Stad en Khan Yunis, richt het nu zijn vizier op Rafah. Als je een gedetailleerde uitleg wilt over waarom dit zo is, raad ik je aan om mijn Breaking News update van maandag te bekijken. Het is in Rafah dat de Israëlische strijdkrachten moeten toeslaan om de laatste vier overgebleven bataljons van Hamas te vernietigen. Zoals altijd heeft de IDF de burgers gewaarschuwd en duizenden vluchten naar het noorden. Waarom gaan ze terug naar waar ze oorspronkelijk vandaan kwamen? In het oosten ligt Israël, in het westen de Middellandse Zee en in het zuiden Egypte. Waarom steken ze niet gewoon de grens over naar hun mede moslimland? Omdat Egypte heel duidelijk heeft gemaakt dat ze geen Palestijnen willen.

Sterke internationale druk

Er is een sterke internationale druk tegen de Israëlische inval in Rafah. Veel landen zijn tegen het offensief omdat ze niet willen dat Hamas wordt afgemaakt. Ze zien hen als helden, als slachtoffers, of als een noodzakelijk tegenwicht tegen Israël. Vooral Egypte waarschuwt tegen het offensief, maar om een andere reden. Er zijn enorm veel tunnels tussen Egypte en Rafah, sommige groot genoeg om een vrachtwagen doorheen te rijden. Wapens, munitie, voorraden en zelfs goederen worden al jaren door deze tunnels gesmokkeld. Als Israël net als in Noord-Gaza en Khan Yunis slaagt in Rafah, zal de Egyptische corruptie die deze smokkel mogelijk heeft gemaakt aan het licht komen en zal de regering ernstig in verlegenheid worden gebracht op het wereldtoneel.

Verbazingwekkende gebeurtenis

In Rafah vond maandagochtend vroeg een verbazingwekkende gebeurtenis plaats in het vluchtelingenkamp Shaburah. Een speciaal gijzelaarsreddingsteam van de Israëlische politie sloop het kamp binnen, klom met ladders naar de tweede verdieping van een gebouw, blies de deur op, doodde drie terroristen en bevrijdde twee gijzelaars van 7 oktober. De hele natie huilde van vreugde toen de 70-jarige Luis Har en de 61-jarige Fernando Simon Marman naar huis werden gebracht en snel met hun families werden herenigd. Dit onderstreept de redenen waarom de IDF Rafah binnentrok. Er zijn nog 131 gijzelaars over en velen van hen bevinden zich in dat deel van Gaza. De verhalen die we horen van gijzelaars die naar huis zijn gekomen, omvatten de dagelijkse verkrachting van zowel vrouwen als mannen, zware mishandeling, ontbering en andere wreedheden. We zullen ze allemaal thuisbrengen en we zullen hun gijzelnemers zwaar laten boeten voor wat ze hebben gedaan.

Libanon

De grotere oorlog in het noorden moet nog beginnen. Hezbollah weet dit, en ze zijn bang. Hassan Nasrallah, de secretaris-generaal van de terroristische organisatie, zei dinsdag: “Een sterk Israël is een gevaar voor de regio, en een zwak, afgeschrikt en angstig Israël vormt een minder schadelijke en catastrofale situatie voor de landen en volkeren in de regio. In Libanon is een sterk Israël een gevaar voor Libanon, en een afgeschrikt Israël is degene wiens gevaar voor Libanon kan worden verminderd.” Met andere woorden: “We moeten winnen, want we hebben geen andere keuze.”

Hezbollah

Maar Nasrallahs verklaring klopt niet helemaal. Als je zijn tweede zin neemt en “Libanon” verandert in “Hezbollah”, zou dat dichter bij de waarheid komen. Palestijnen en Libanezen zijn niet hetzelfde soort mensen. Palestijnen haten de Joden meer dan dat ze van hun leven houden. Libanezen houden meer van hun leven dan dat ze de Joden haten. Een oorlog met Israël zal betekenen dat veel mensen hun huis verliezen en alles wat ze hebben. Velen zouden liever zien dat Hezbollah hun land verlaat voordat ze dat laten gebeuren. De vraag is of ze sterk genoeg zijn om dat te bereiken. Ik denk dat ze waarschijnlijk tot half mei de tijd hebben om dat voor elkaar te krijgen.

Iran

Woensdag werd de belangrijkste noord-zuid gaspijpleiding van Iran onderbroken door twee enorme explosies. Teheran beweert dat de incidenten sabotage waren. Echt waar? Ik kan me niet voorstellen wie zoiets zou doen. Totaal willekeurige gedachte, dit is misschien een goed moment om iedereen te herinneren aan mijn Nir Tavor Mossad Thriller serie. Sorry, ik kan me niet voorstellen waarom ik daar op dat moment aan moest denken.

De kop van de slang

Als dit een update is van Israëls oorlogen, waarom heb ik Iran er dan in opgenomen? Omdat zij de kop van de slang zijn. Ze hebben meesterlijk werk geleverd door hun handen schoon te houden, terwijl hun gevolmachtigden in Gaza, Libanon, Syrië, Irak en Jemen al het vuile werk opknapten. Israël heeft het thuis te druk om iets aan Iran te doen. Het zou de volledige macht van de Verenigde Staten vergen om het radicale islamitische regime recht te doen wedervaren. Maar we weten allemaal dat dat niet snel zal gebeuren, en misschien wel nooit, afhankelijk van het verloop van de verkiezingen in november. Dus voorlopig zal Israël zich tevreden moeten stellen met het af en toe uitschakelen van een Iraanse generaal en een sabotagedaad hier en daar – naar verluidt.

Over Behold Israël

Heb je de eerste van mijn serie video’s van twee tot drie minuten gezien waarin de geschiedenis van Gaza en de Palestijnen wordt uitgelegd? Zo niet, bekijk dan “Make Gaza Great Again?” en deel het met je vrienden en familie.

Toen Israël duizenden jaren geleden als natie werd opgericht door Abraham en zijn nakomelingen, zwoer God dat Hij Israël zou gebruiken als een bron van zegen voor de wereld – het vat waardoor Hij Zichzelf bekend zou maken. In mijn boodschap “Be a Light to the Nations”, die vrijdag om 12:00 PM PST in première gaat, ben ik samen met speciale gast Eyal Dror op de Golan Hoogvlakte. Samen zullen we een van Israëls grootste humanitaire operaties bespreken en onthullen hoe God Zijn uitverkoren volk blijft gebruiken als voorbeeld van hoe je een zegen kunt zijn, je naaste kunt liefhebben en, ja, een licht voor de naties kunt zijn.

Het werk aan CONNECT vordert goed. Blijf alsjeblieft bidden, want we staan de komende weken voor veel belangrijke beslissingen. Ook heel erg bedankt voor jullie constante gebeden en trouwe steun aan Behold Israel. Jullie zijn zo’n zegen voor mij en het team. Moge God uw hoofd verheffen en u hoop en vrede geven.

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald vanuit de nieuwsbrief van Amir van donderdag 15 februari 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies