Lastige discussies over Israël? Nathan Bouscher geeft advies

Hoe ga je het gesprek aan met vrienden, collega’s of familieleden die zeggen dat Israël een bezetter is die genocide pleegt in Gaza? Een gezellige avond kan dan zomaar ontaarden in een lastige discussie. Je hoeft niet jarenlang te studeren om toch het gesprek over Israël aan te kunnen gaan. Laat je informeren door onze expert op dit gebied: Nathan Bouscher van CIDI

Nathan Bouscher

Nathan Bouscher, geboren in Amstelveen in 1983, heeft rechten gestudeerd aan de VU en UVA (master Internationaal en Europees recht) en is directeur van veilinghuis Corinphila. Na een rechtenstudie van ruim tien jaar op twee Amsterdamse universiteiten, onderbroken door drie werkzame jaren voor het CIDI in Den Haag, is Nathan Bouscher momenteel directeur van een postzegelveilinghuis.

Na actief te zijn geweest bij de socialistisch-zionistische jeugdvereniging Haboniem, maakte hij om pragmatische redenen de overstap naar het religieus-zionistische Bne Akiwa. Een paar jaar later verruilde Bouscher om ideologische redenen de progressief-Joodse gemeente (LJG) voor de traditionele Joodse gemeente (NIHS). Al was en is hij vaker te spotten, zo rond de Hoge Feestdagen, bij het kerkgenootschap van de Portugese Joden (PIG).

Toen hij nog jonger was, zette hij zich in voor menig Joodse non-profit organisatie (media, kerkgenootschappen, studenten, dialoog en politiek) en heeft hij veel internationale events bijgewoond. ‘Ik heb in die tijd met recht de bijnaam ‘netwerker’ verworven. Naast mijn gejodel ben ik altijd breder maatschappelijk geëngageerd geweest. Zo ben ik in de loop der jaren goed vindbaar geworden in Google aangaande het opkomen voor Israel, de Joodse gemeenschap, islamitisch antisemitisme en een vrijere en rechtvaardige samenleving. Zaken die mij na aan het hart liggen en waarover ik op dit forum maandelijks zal schrijven’.

Christenen voor Israël 

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen wij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. En wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.

Web: www.cvi.nl
Beeld: Videostill YouTube
Auteur: Christenen voor Israël

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies