Collecte voor Oekraïne: Grote betrokkenheid Nederlanders

De huis-aan-huis collecte van Kerk in Actie voor Oekraïne heeft ruim 650.000 euro opgebracht. Dat is een van de hoogste opbrengsten van een collecte tot nu toe. Volgens directeur Jurjen de Groot blijkt hieruit een grote betrokkenheid vanuit de Nederlandse bevolking.

Eind vorig jaar werkten meer dan 6200 collectanten en 475 coördinatoren mee aan de landelijke collecteweek van Kerk in Actie. Daarnaast werd ook op sociale-mediakanalen gecollecteerd. Jurjen de Groot is dankbaar dat er zo ruimhartig geld is gegeven om kinderen in Oekraïne deze verschrikkelijke tijd door te helpen: “Hoewel de politieke steun voor Oekraïne lijkt af te brokkelen, krijgen wij bij Kerk in Actie een heel ander beeld. Gelukkig leven veel Nederlanders juist enorm mee. De opbrengst van de huis-aan-huiscollecte die we voor Oekraïne hebben gehouden, is een van de hoogste tot nog toe.”

Hulp

Door de jarenlange contacten met Oekraïense kerken kan Kerk in Actie hulp bieden in het hele land. Kinderen krijgen een veilige plek om te spelen, psychosociale hulp om mentaal gezond te blijven en Oekraïense gezinnen ontvangen voedsel- en zadenpakketten, zodat ze eten op tafel hebben.

Nood

Helaas blijft de nood in Oekraïne onverminderd hoog. Eind dit jaar organiseert Kerk in Actie daarom opnieuw een huis-aan-huiscollecte voor Oekraïense kinderen. Deze collecteweek vindt plaats van 18 tot en met 23 november.

Web: www.kerkinactie.nl
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen
Auteur: Oetze Deelstra

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies