Amir: Te midden van de waanzin van deze wereld is God aan het werk

Opnieuw een indringende nieuwsbrief van Amir Tsarfati. Een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israël. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt. Hier leest u zijn nieuwsbrief van 22 februari.

Shalom uit Israël! De strijd woedt in het zuiden. De stormwolken van oorlog bouwen zich op in het noorden. De politieke oppositie tegen premier Benjamin Netanyahu probeert hem weer uit zijn ambt te zetten. Een gekke president in Brazilië vergelijkt Israël met het Duitsland van Hitler. Onwetende menigten over de hele wereld scanderen hun slogans van liefde voor de daders van het bloedbad van 7 oktober, terwijl ze de slachtoffers fel veroordelen.

In West-Afrika worden regelmatig christenen afgeslacht door islamisten, maar de pers negeert dit. Iran heeft ergens een afslag gemist en bevond zich op de Zuidpool, dus hebben ze besloten er aanspraak op te maken. Een andere criticus van Poetin, gezond en slechts 47 jaar oud, is er op de een of andere manier in geslaagd om in de gevangenis te sterven. En de president van de machtigste natie ter wereld, nou ja, laten we zeggen dat het erop lijkt dat hij iets over zijn hoogtepunt heen is.

God heeft de touwtjes in handen

Maar ondanks alles weten we dat God de touwtjes in handen heeft en daarom gebeuren er ook geweldige dingen. Je zou het aantal foto’s moeten zien dat ik van over de hele wereld ontvang van kerken, gemeenschapsgroepen, schoolklassen en gezinnen, die allemaal met hun Israëlische vlaggen zwaaien en berichten van liefde en steun sturen. Er zijn pro-Israël rally’s en marsen in vele gebieden van de wereld. De nieuwe president van Argentinië heeft Israël een warm hart toegedragen en het land op het Europese vasteland dat ons de meeste liefde heeft gegeven is uitgerekend Duitsland!

Terwijl de VS voor ons in een politiek moeras verandert, blijven ze wapens en broodnodige munitie sturen, vooral voor onze raketafweersystemen. Israël heeft een route over land aangelegd om de blokkade van de Rode Zee door de Houthi’s te omzeilen. Deze route brengt ons voorraden uit India via de VAE, Saoedi-Arabië en Jordanië. En Israël is diepere vriendschappen aan het smeden met de meeste Golfstaten en ook, heel stilletjes, met de familie van Saud in Riyad.

God aan het werk

Zelfs te midden van de waanzin van deze wereld is God aan het werk. Hij houdt van Zijn land en Hij houdt van Zijn mensen over de hele wereld. Het is die waarheid van Gods hand op Zijn kinderen die mij en mijn gezin troostte toen we mijn derde kind, een zoon, deze week wegstuurden voor zijn verplichte militaire dienst. De komende drie jaar zal hij dienen bij de IDF en we bidden dat het tweede en derde jaar van zijn diensttijd veel minder tumultueus zullen zijn dan het eerste. Nogmaals zeg ik: onze God heeft alles onder controle. Halleluja en amen!

Psalm 34:7-8

De engel van de HEER omsingelt hen die Hem vrezen en bevrijdt hen. O, proef en zie dat de HEER goed is; gezegend is de mens die op Hem vertrouwt!

Mijn Telegramkanaal is de hele dag door een constante stroom van nieuws. Abonneer je op mijn kanaal om alle krantenkoppen te zien. Telegram:  t.me/beholdisraelchannel

De oorlog in het zuiden

De ontmanteling van het tunnelsysteem in Khan Yunis gaat door. Aan het hoofd van deze operatie staat Yahalom, een sayeret of “special forces” eenheid van het Combat Engineering Corps van de Israel Defense Force (IDF). Het doel van Operation Protective Edge is om de uitgebreide tunnels van Hamas in de hele Gazastrook buiten werking te stellen. Het is extreem gevaarlijk werk, want er zijn veel schuilplaatsen voor terroristen en er zijn uitgebreide boobytraps. Maar ondanks alles boeken Yahalom en andere eenheden van de IDF verbazingwekkende vooruitgang.

Nasser ziekenhuis

Ondanks internationale protesten lanceerde de IDF een operatie tegen het Nasser ziekenhuis in Khan Yunis. Zoals verwacht krioelde het er van de Hamas. Honderden terroristen werden gearresteerd en veel wapens werden vernietigd. Een voertuig dat gestolen was uit Kibboets Nir Oz werd op het terrein gevonden, net als pakketten met noodzakelijke medicijnen voor de gijzelaars die nooit werden uitgedeeld.

De IDF moet Hamas bestrijden waar ze zijn. Het zijn de terroristen die het Nasser Ziekenhuis als strijdtoneel kozen. Zij zijn degenen die de schuld dragen voor de daaruit voortvloeiende humanitaire problemen. Het is geen wonder dat steeds meer Gazanen genoeg hebben van Hamas en zich tegen hen uitspreken. Een Gazaanse weduwe, in reactie op de folders die Israël liet vallen waarin geldbeloningen werden uitgeloofd aan iedereen die de locatie van Hamasleider Yahya Sinwar kon geven, werd onlangs opgenomen terwijl ze zei: “Ik zweer het, als ik wist waar hij was, zou ik ze Sinwar’s hoofd gratis brengen.” Velen hebben alles verloren in deze oorlog en ze realiseren zich snel dat de schuld niet ten noorden van hun grens in Israël ligt, maar bij de terroristen in hun midden.

Rafah

Nu de operaties in Noord-Gaza en Khan Yunis hun voltooiing naderen, ligt de focus op Rafah. Het plan van het oorlogskabinet voor die zuidelijke regio van Gaza is om tegen het begin van de Ramadan sterk binnen te vallen. De IDF zal Yahya Sinwar van alle kanten omsingelen en vervolgens onderhandelingen voeren over de vrijlating van de ontvoerden.

Geen permanent staakt-het-vuren

Wat deze onderhandelingen niet zullen omvatten is een belofte van een permanent staakt-het-vuren als dat betekent dat Hamas een levensvatbare entiteit blijft. Noch zal het enige formulering bevatten die zinspeelt op een Palestijnse staat. Premier Netanyahu is onvermurwbaar tegen een tweestatenoplossing, ondanks de harde druk van de Verenigde Staten. De Knesset steunde de premier woensdag met een overweldigende meerderheid, slechts één stem minder dan 80% steun, waaronder zijn eigen coalitie en veel leden van de oppositie.

Ook gewone Gazaanse burgers

Als iemand vindt dat Israël onredelijk is in zijn vervolging van deze oorlog en in zijn eis dat een door Hamas geleid Gaza geen zelfbestuur krijgt aan zijn grens, hoeft hij zich alleen maar 7 oktober te herinneren. Moorden, martelingen en ontvoeringen werden niet alleen uitgevoerd door de terroristen van Hamas, maar ook door gewone Gazaanse burgers die de “soldaten” door het grenshek volgden. De Vereniging van Verkrachtings Crisis Centra in Israël diende een rapport in bij de Verenigde Naties (VN) met details over de systematische en opzettelijke verkrachting van vrouwen, mannen en minderjarige meisjes en jongens tijdens de hele aanval. Bij de verachtelijke aanvallen werden vreemde voorwerpen gebruikt, waaronder wapenslangen en messen. Wat we horen van terugkerende gijzelaars is dat het seksuele geweld tegen de ontvoerden is doorgegaan gedurende de vele dagen van hun gevangenschap.

UNRWA

Dit is een van de redenen waarom Israëli’s zo minachtend reageren op de bewering van de Organisatie van de Verenigde Naties voor Hulpverlening aan Palestijnse Vluchtelingen in het Nabije Oosten (UNRWA) dat Israël een campagne voert om de organisatie te vernietigen. Hé, UNRWA, we hebben geen tijd om met jullie te vechten. We hebben al een oorlog op onze handen. Het enige wat we doen is de waarheid vertellen over het dozijn, op zijn minst, van jullie werknemers die actief hebben deelgenomen aan de acties van 7 oktober. We laten de mensen alleen maar weten dat de vele UNRWA-locaties onderdak boden aan terroristen, wapens opsloegen en toegang verschaften tot de terreurtunnels onder Gaza. Het enige wat we hebben gedaan is de waarheid vertellen. De wereld doet de rest. Als de UNRWA instort, zal dat het gevolg zijn van jullie acties, niet van de onze.

De oorlog op de Westelijke Jordaanoever

Velen geloven dat de IDF het alleen opneemt tegen de vijand in het zuiden en het noorden. De Westelijke Jordaanoever is echter een gevaarlijke plek waar velen die behoren tot Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) onderdak hebben, samen met een extreem groot wapenarsenaal. Bijna elke nacht zijn er operaties in de regio, zoals die van woensdag in Jenin. Drie terroristen werden gedood en 40 anderen gearresteerd toen de IDF twee huizen binnenviel. Ook werden er veel wapens in beslag genomen en geïmproviseerde explosieven (IED’s) gelokaliseerd en onschadelijk gemaakt langs de wegen in en uit de stad. De terreurcellen op de Westelijke Jordaanoever zijn vooral verontrustend omdat Israël, wanneer de strijd in het noorden uiteindelijk begint, onmiddellijk te maken krijgt met een ander front in het hart van de natie.

Oorsprong van talrijke terreuraanslagen

De Westelijke Jordaanoever is ook de oorsprong van talrijke terreuraanslagen op Israëlische burgers, waaronder de aanslag die vanmorgen plaatsvond in de buurt van Jeruzalem. Drie Palestijnse schutters uit de omgeving van Bethlehem openden het vuur op een rij auto’s die vastzaten in het verkeer. Verplaats jezelf eens in die situatie. Je bent op weg naar je werk en plotseling worden er automatische wapens afgevuurd op jou en de auto’s om je heen. En omdat je in de file staat, zit je vast en kun je nergens heen. Bij de aanval kwam één man om het leven en raakten nog eens 11 onschuldige burgers gewond. Twee van de schutters werden op de plaats van de aanval gedood door politie en gewapende burgers en de derde werd korte tijd later “geneutraliseerd”.

De oorlog in het noorden

De zachte oorlog in het noorden gaat door met raketten die de grens in zuidelijke richting oversteken en luchtaanvallen die op het noorden zijn gericht. Een gerichte uitval door Israël doodde twee mensen in de wijk Kfar Sousa in Damascus, een wijk die bekend staat om de aanwezigheid van Iraans veiligheidspersoneel. De Israëlische luchtaanval vond plaats één dag voor de eenjarige verjaardag van een soortgelijke aanval op Kfar Sousa. Uiteindelijk zullen de generaals van de IRGC inzien dat hun mensen veel veiliger zijn als ze in Iran blijven. Hoewel, dat is niet altijd het geval.

Libanon

De IDF gaat door met het “verzachten” van doelen in Libanon voorafgaand aan de komende start van de oorlog in het noorden. Een verontrustend rapport werd dinsdag gepubliceerd door de Franse krant Liberacion, die beweert dat Hezbollah een tunnelsysteem heeft in Libanon dat dat van Gaza in omvang en geavanceerdheid overtreft. In de jaren tachtig begonnen Iran en Noord-Korea samen met Hezbollah met het graven van tunnels en de terroristische organisatie is er de afgelopen vier decennia mee bezig geweest. De tunnels kunnen worden gebruikt voor aanvallen, troepenverplaatsingen, opslag, barakken en andere behoeften. Honderden en honderden kilometers strekken zich door het land uit naar Syrië en Israël.

Jemen

De Houthi’s van Jemen gingen de hele week door met hun aanvallen op schepen, waardoor Amerikaanse troepen zaterdag vijf zelfverdedigingsaanvallen uitvoerden. Elke aanval was erop gericht om de terroristische groepering minder mogelijkheden te geven om hun raketlanceringen uit te voeren. Vanochtend, toen de waarschuwingssirenes loeiden, werd het in Eilat, de zuidelijke stad van Israël, echter duidelijk dat de Houthi’s nog steeds over voldoende mogelijkheden beschikken. Er kwam een grond-grondraket de stad binnen. Gelukkig kon het Arrow raketafweersysteem de raket onderscheppen en vernietigen voordat hij zijn doel bereikte.

Iran

Iran heeft eigendomsrechten op Antarctica verklaard en soevereiniteit over de Zuidpool aangekondigd. Soms zijn de mogelijke grappen zo overvloedig dat het het beste is om gewoon achterover te leunen en het feit op zichzelf te laten staan. Ik moet zeggen dat dit me opwindt voor mijn Mossad thriller roman serie. Ik denk dat ik mijn co-auteur, Steve Yohn, ga bellen om Nir Tavor een zware parka te geven en misschien een roedel sledehonden.

Rusland

Over mijn Nir Tavor-serie gesproken: tijdens een discussie over de gevangengezette Poetin-criticus Alexei Navalny op pagina 107 van mijn nieuwste roman, Out of the Far North, opperde een van mijn personages: “Ik hoop dat Navalny zijn levensverzekering heeft betaald, want ik denk niet dat hij er nog lang zal zijn.” Fictie werd afgelopen vrijdag werkelijkheid toen Navalny dood neerviel tijdens een wandeling in een Arctische gevangenis. Toen zijn advocaat en zijn moeder de volgende dag in de gevangeniskolonie aankwamen, kregen ze te horen dat hij was overleden aan het “sudden death syndrome”. Dit is een diagnose die waarschijnlijk gebruikt kan worden voor de meeste van Poetins nu overleden critici, inclusief de velen die van hoge balkons vallen en degenen die zelfmoord plegen door zichzelf twee keer in het achterhoofd te schieten.

Brazilië

De Braziliaanse president Luiz Inácio da Silva, beter bekend als Lula, hield zondag een toespraak in Addis Abeba, Ethiopië, waarin hij de oorlog in Gaza als genocide bestempelde. Hij ging nog een stapje verder en zei dat het enige andere moment in de geschiedenis waarop zoiets gruwelijks heeft plaatsgevonden “toen Hitler besloot de Joden te vermoorden” was. Een vuurstorm was het gevolg. De volgende dag berispte minister van Buitenlandse Zaken Israël Katz de ambassadeur van Brazilië in Israël en verklaarde Lula persona non grata in Israël. Diezelfde dag gaf Lula de ambassadeur opdracht om terug te keren naar Brazilië. Kudos gaat uit naar de oppositie in de Braziliaanse regering die dinsdag 110 handtekeningen verzamelde voor een oproep tot impeachment van de president.

Over Behold Israël

Heb je de tweede van mijn serie video’s van twee tot drie minuten gezien waarin de geschiedenis van Gaza en de Palestijnen wordt uitgelegd? Zo niet, bekijk dan “Should Palestine Be Free from the River to the Sea?” en zorg ervoor dat je het deelt met je vrienden en familie.

Wat is het volgende? Vanaf het allereerste begin hebben de ogen van de mensheid altijd vooruit gekeken – wachtend, zich afvragend, zich zorgen makend. Nu hebben oorlogen en pandemieën de wereld meer dan ooit het gevoel gegeven dat we in een snelkookpan leven die op springen staat. In mijn onderricht, “Global Suspense”, dat vrijdag 23 februari om 12:00 PM PST in première gaat, leer je hoe onze vrede met betrekking tot de toekomst alleen tot stand kan komen door naar het verleden te kijken.

Heel erg bedankt voor jullie gebeden en gulle steun voor deze bediening. God is aan het werk en ik zie ongelooflijke vooruitgang op het gebied van CONNECT! We zijn al bezig met het plannen van nieuwe online shows en andere bedieningsmogelijkheden die we kunnen gebruiken om de waarheid van de Schrift de wereld in te brengen. Dank u voor uw partnerschap in het vervullen van die missie!

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald vanuit de nieuwsbrief van Amir van donderdag 22 februari 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies