Eerste Handen-uit-de-mouwenreis aangekomen in Israël: Meteen aan de slag

De eerste van drie Handen-uit-de-mouwenreizen is gisteren aangekomen in Israël. Het oorspronkelijke idee was om met een groep van 20 personen vrijwilligerswerk te doen in Israël, maar vanwege een overweldigende belangstelling werden het uiteindelijk drie reizen met 30 tot 40 personen – en veel teleurgestelde thuisblijvers.

Bijna alle reizen naar Israël kwamen na de aanval van 7 oktober stil te liggen. Het gastvrije Israël ziet echter uit naar onze komst! Niet om u, zoals gebruikelijk, te laten genieten van de prachtige natuur of de eeuwenoude geschiedenis, maar omdat Israël uw hulp goed kan gebruiken.

Daarom organiseerde Christenen voor Israël een unieke Handen-uit-de-mouwenreis. Een aantal dagen aan de slag in Israël, om bij te springen waar er maar hulp nodig is. Zo kunt u iets concreets betekenen voor Israël en het Joodse volk, nu het door een moeilijke periode gaat.

Denk aan werkzaamheden als:

  • helpen bij de oogst
  • schoonmaken van woningen in Zuid-Israël
  • vrijwilligerswerk bij projecten die Christenen voor Israël ondersteunt
  • het inpakken van hulppakketten

Tijdens de reis ontmoeten we ook Israëli’s die de gruwelijke aanval van 7 oktober van dichtbij hebben meegemaakt. We bezoeken een getroffen kibboets en het terrein waar tijdens het Nova Muziekfestival honderden jongeren werden vermoord. Op die plek is nu een indrukwekkende herdenkingsplaats ingericht.

Geen standaard-toeristentrip

De naam zegt het al: de Handen-uit-de-mouwenreis is beslist geen standaard-toeristentrip. De bedoeling is dat we veel werk gaan verzetten, hier en daar zelfs geconfronteerd met de nodige fysieke en mentale uitdagingen. Deelname aan het hele programma is verplicht.

We doen dit omdat we geloven dat we als christenen zijn geroepen om Israël te zegenen. Dat kan op allerlei manieren. Met deze reis willen we aan het Joodse volk laten zien dat we naast hen staan, juist in moeilijke tijden. Doet u mee? Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Update van de eerste groep:

Op mosjav Tkuma (op 5,5 kilometer van Gaza) hebben we geholpen bij het sinaasappels plukken. Een familiebedrijf van zo’n 120 hectare kampt sinds 7 oktober met een enorm tekort aan medewerkers. Vandaag konden we door onze komst iets voor hen betekenen: met elkaar (32 personen) hebben we 18 ton (18.000 kilo – géén typefout) sinaasappels geplukt. De eigenaren waren dolblij met onze hulp. Onze komst was voor hen een enorme bemoediging. Dat horen we op meer plekken. Men vindt het geweldig dat we juist in deze tijd naar Israël komen om te helpen, terwijl we het zelf als een voorrecht ervaren hier nu te kunnen zijn.

We hebben een mooie en gemotiveerde groep mensen met liefde voor Israël (en sinds vandaag ook voor Israëlische sinaasappels) Het verlangen nú iets voor Israël te betekenen, staat bij iedereen voorop. De onderlinge verbondenheid tijdens de reis ervaren ze als een verademing. Oppervlakkig gezien lijkt het ‘gewone’ leven in Jeruzalem zich een klein beetje te herpakken, maar de wonden zijn diep, het trauma nog altijd levensgroot en de gijzelaars in ieders gedachten.

Christenen voor Israël 

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen wij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. En wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.

Web: www.cvi.nl
Beeld: Christenen voor Israël / Handen-uit-de-mouwenreis
Auteur: Christenen voor Israël

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies