Jerke Setz nieuwe voorzitter jongerentak ChristenUnie

Het bestuur van PerspectieF, de jongerentak van de ChristenUnie, is weer compleet. Vandaag stemden de leden unaniem voor de benoeming van Jerke Setz als voorzitter en Dieke Scheurwater als secretaris.

Onder leiding van dit nieuwe bestuur zet PerspectieF zich in om haar doelgroep te verbreden en niet alleen jongeren van de ChristenUnie aan zich te binden, maar alle jongeren die Jezus volgen en een verschil willen maken. “Dit is een plek waar een nieuwe generatie christelijke leiders opstaat,” aldus kersverse voorzitter Setz.

Een nieuwe generatie raadsleden

Dat is niet de enige ambitie van Setz. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2026 wil hij de kieslijsten bestormen met meer PerspectieF’ers dan ooit tevoren. “Laten we Nederland voorzien van een nieuwe generatie raadsleden met een geloofwaardig verhaal van hoopvolle christelijke politiek.”

Om dat te bereiken, zet het bestuur zich in voor ontwikkelmogelijkheden voor jongeren. Setz sloot zijn verhaal af met een oproep aan de leden: “Niemand maakt alleen het verschil. Dus maak ook je vrienden lid en sluit je aan bij onze werkgroepen. Breng met ons de gemeenschap nog verder tot bloei.”

Toespraak van Jerke Setz

Toen ik een jaar of 18 was had ik een gesprek met mijn vader. In die tijd moest ik kiezen wat ik wilde studeren. Ik had geen idee, en vroeg me vooral af of het er wel toe deed wat ik ging doen. Er zijn ruim zeven miljard mensen op deze aarde; wat maakt het uit wat ik dan ga doen.

Ik vroeg me af of ik verschil kon maken en toen ik mijn vader deze vraag voorlegde, gaf hij geen antwoord maar stelde een vraag terug. Wie ken je die een verschil maken?

Corrie ten Boom

We kwamen samen op grote namen als Corrie ten Boom, Majoor Bosshardt, Martin Luther King Jr., Nelson Mandela en Moeder Theresa. Maar ook dichterbij en op kleinere schaal maakten mensen verschil. Bijvoorbeeld mijn oma. Zij heeft onwijs veel betekent in mijn leven, maar ook voor zovelen om haar heen. Ik kwam tot de conclusie dat iedereen het verschil kan maken. Sommigen maken het verschil voor die ene persoon in hun buurt, anderen voor 10 mensen, en weer anderen voor een heel land. Iedereen kan een verschil maken voor die ene ander.

Om een verschil te maken

Met die conclusie in het achterhoofd is de tweede stap uitvinden hoe je dat kan doen. Dus ik sloot me aan bij PerspectieF. Ik vond hier een gemeenschap die net als ik geloofden dat het mogelijk is om een verschil te maken. Een groep jongeren die God volgt, zich laat leiden door rechtvaardigheid, omzien naar elkaar en het werken aan een hoopvolle toekomst. Een groep die zich niet neerlegt bij de status quo. Het is ook een vereniging met unieke kansen voor alle leden. We hebben invloed op onze moederpartij, we hebben contacten in de Tweede en Eerste Kamer, het kabinet en toegang tot een breed netwerk van christelijke bewegingen, kerken en gemeenschappen. Deze beweging is vruchtbare grond voor wie impact wil maken en wil leren hoe.

Bouwen aan onze doelgroep

Ik wil met dit bestuur bouwen aan onze doelgroep. Ik wil onze organisatie een bloeiplaats laten zijn voor talent. PerspectieF is er vanaf vandaag niet alleen voor de jongeren van de ChristenUnie, maar voor alle jongeren die Jezus volgen en een verschil willen maken. Laat dit een plek zijn waar een nieuwe generatie christelijke leiders opstaat en opgeleid wordt. Dit bestuur committeert zich aan het creëren van ontwikkelmogelijkheden voor jongeren die aan de slag willen. Daar kunnen jullie ons bij helpen door met ons de vereniging uit te bouwen als gemeenschap. Door je vrienden en familie lid te maken, door je aan te sluiten bij een werkgroep, een commissie of een lokale afdeling.

Meer PerspectieF’ers dan ooit te voren

En laten we dan ook met zijn allen de proef op de som nemen met een concreet streven. Maart 2026 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Laten we de kieslijsten bestormen met meer PerspectieF’ers dan ooit te voren en de gemeenteraden van Nederland voorzien van een nieuw PerspectieF. Nederland voorzien van een nieuwe generatie raadsleden met een geloofwaardig verhaal van hoopvolle christelijke politiek.

Auteur: Jerke Setz
Foto: PerspectieF
Web: www.perspectief.nu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies