Amir: Geen vrede totdat de gijzelaars naar huis zijn teruggebracht

Opnieuw de nieuwsbrief van Amir Tsarfati, een wat kortere dit keer want Amir is onderweg naar Londen voor het opnemen van een audioboek van zijn nieuwste uitgave over het bijbelboek Daniël. Hij is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Amir is de oprichter en directeur van Behold Israel. Hieronder leest u zijn nieuwsbrief van 29 februari.

Gaza

Er zijn nog steeds 134 ontvoerden in Gaza, waaronder vier die daar al sinds 2014 zijn. Voor degenen die rekenen, dat is een heel decennium in gevangenschap. Met de aankondiging van de dood van de 19-jarige sergeant Oz Daniel is het aantal bevestigde doden onder de gijzelaars gestegen tot 33. Hamas moet begrijpen dat er geen vrede zal zijn totdat onze gijzelaars naar huis zijn teruggebracht.

Een bezoek aan Caïro

Als onderdeel van de voorbereiding op de invasie van Rafah in het uiterste zuiden van Gaza, brachten hoofd van Shin Bet Ronen Bar en stafchef Herzi Halevi van de Israël Defense Forces (IDF) een bezoek aan Caïro. De Egyptische regering is bezorgd dat een militaire actie in Rafah Palestijnen hun land zal binnendringen. Met andere woorden, de Egyptische Arabieren willen er zeker van zijn dat geen enkele Palestijnse Arabier de grens oversteekt. Waarom? Omdat ze de Palestijnen kennen en inzien dat ze overal waar ze komen problemen met zich meebrengen. De voormalige Jordaanse koning Hoessein begreep die waarheid en gebruikte zijn leger om alle militante Palestijnse facties uit zijn land te verdrijven. Bar en Halevi stelden de regering in Caïro gerust dat ze zich geen zorgen hoefden te maken.

Gevaarlijke tunneloorlog

Israëlische burgers werden er opnieuw aan herinnerd hoe gevaarlijk tunneloorlog is toen ze op de hoogte werden gebracht van de dood van de 25-jarige majoor Iftah Shahar en de 24-jarige kapitein Itai Seif. Een tunnelschacht met boobytraps explodeerde in Gaza en doodde de twee officieren en verwondde nog tien soldaten. Zoals ik al eerder heb gezegd, is nog nooit in de geschiedenis van oorlogvoering een leger gedwongen geweest om gelijktijdige bovengrondse en ondergrondse operaties uit te voeren op de manier die nodig was in Gaza.

Een staakt-het-vuren?

Het lijkt erop dat iedereen in de wereld wanhopig op zoek is naar een staakt-het-vuren, behalve Hamas en Israël. De opwinding over een staakt-het-vuren begon de afgelopen week weer toe te nemen, waardoor de Amerikaanse president Joe Biden postuleerde dat er maandag al een akkoord getekend zou kunnen worden. Maar twee dagen geleden zei Hamas: “Ja…nee!”. De twee mensen die hierdoor het meest teleurgesteld zijn, zijn Biden, die vrede in het Midden-Oosten nodig heeft voor de komende verkiezingen, en de inwoners van Gaza, die de prijzen van eerste levensbehoeften omhoog zien schieten omdat Hamas goederen en hulpgoederen voor zichzelf steelt.

Noordelijk front

Het heen en weer geschuif tussen Hezbollah en Israël in het noorden gaat door. Gisteren werd een zwaar spervuur van 40 raketten afgevuurd op het noordoosten van Galilea en Kiryat Shmona. De meeste werden onderschept of vielen in onbevolkt gebied. Eén raket landde echter op het dak van een gebouw van drie verdiepingen, maar veroorzaakte geen slachtoffers.

Hassan Hossein Salami

Twee dagen eerder, op maandag, richtten IDF-vliegtuigen op een auto die bestuurd werd door Hassan Hossein Salami, waarbij de man om het leven kwam. De hooggeplaatste Hezbollah-commandant, die de leiding had over de Hajir Sector, hield toezicht op een aantal terroristische complotten tegen IDF-troepen en Israëlische burgers.

Hoofdkwartier voor pro-Iraanse milities vernietigd

Een gebouw in de buurt van Damascus dat wordt gebruikt als hoofdkwartier voor pro-Iraanse milities werd gisteravond vernietigd tijdens een Israëlische aanval. Zeer krachtige bommen van IAF vliegtuigen decimeerden het gebouw in het Saida Zeinab gebied, terwijl een faciliteit van het Syrische leger in het zuid Damascus dorp Hajira ook werd opgeblazen. Terwijl de branden tot diep in de nacht woedden, kwamen er meldingen binnen van slachtoffers.

Houthi’s

Afgelopen dinsdag werd de Rubymar, een vrachtschip onder Belgische vlag dat kunstmest vervoerde van de VAE naar Wit-Rusland, in de Rode Zee getroffen door een Houthi-raket. De olievlek werd een natuurramp. Het schip is nu zinkende. Voor een subcommissie van de Senaat getuigde de speciale gezant van de VS voor Jemen, Tim Lenderking, dat Iran de Houthi’s “uitrustte en faciliteerde” bij hun aanvallen. De voorzitter van de commissie antwoordde naar verluidt: “Zonder gekheid, Tim. Die Tsarfati zegt dat al maanden in zijn nieuwsbrief.” Misschien deed hij dat niet. Maar het had gekund. De Houthi’s zijn gewoon de zoveelste proxy-milities van Iran, alleen een beetje beter gefinancierd en een stuk gekker. Op zaterdag lanceerden de VS en het VK tientallen aanvallen op de terreurgroep, gericht op infrastructuur en wapens.

De Houthi’s hebben het niet alleen op schepen gemunt.

In de afgelopen maanden zouden vier onderzeese communicatiekabels buiten werking zijn gesteld. De kabels, die lopen tussen Saudi-Arabië en Djibouti, zijn een belangrijke verbinding tussen Europa, Azië en Afrika. Reparaties kunnen tot acht weken duren.

Iran

Geweldig nieuws! Irans voorraad van militair-grade, 60% verrijkt uranium neemt af! Wacht, kwam het rapport van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie [IAEA]? Laat maar zitten. Maar ik heb ergens gelezen dat er de laatste tijd geen vooruitgang is geboekt in het Iraanse nucleaire project! Dus dat is tenminste iets! Wat? Dat kwam uit hetzelfde rapport van dezelfde autonome afdeling van de Verenigde Naties? Uh… oké, laten we gewoon doorgaan naar het volgende verhaal.

Abraham Akkoorden

Als je het je herinnert, heb ik je onlangs verteld dat de banden tussen Israël en Saoedi-Arabië sterker worden. Maar om de relatie te laten groeien, moet het in stilte gebeuren. Op maandag, tijdens de ministeriële conferentie van de Wereldhandelsorganisatie in Abu Dhabi, benaderde de Israëlische minister van Economie Nir Barkat de minister van Handel van Saoedi-Arabië, Majid bin Abdullah Al-Qasabi. De twee schudden elkaar de hand en Barkat zei tegen zijn tegenhanger: “Israël is geïnteresseerd in vrede met landen die vrede willen, en we kunnen samen geschiedenis schrijven.” Het was een hartelijke ontmoeting. Helaas werd het opgenomen en de video ging snel viral. Voor je het wist, gaf de Saoedische regering een verklaring uit waarin stond dat Qasabi druk in gesprek was met de Nigeriaanse minister toen “een onbekend individu de minister benaderde om hem de groeten te doen”. Pas later identificeerde hij zichzelf als een lid van de “Israëlische bezettingsregering”.

Over ons werk

CONNECT blijft zich ontwikkelen en we zijn eindelijk bezig met het aannemen van de nodige nieuwe medewerkers in Israël. Nogmaals dank voor jullie gebeden en jullie steun voor CONNECT en deze bediening. Moge God jullie blijven zegenen terwijl jullie Hem zoeken!

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald vanuit de nieuwsbrief van Amir van donderdag 29 februari 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies