Irma Dee stelt herkenbare vragen met nieuwe single: In de hemel

Hoe zou de hemel er uit zien? Wat gaat er allemaal door je heen als je het ervaart? Zo makkelijk als ‘de hemel’ vaak benoemd wordt, zo moeilijk is te bevatten hoe deze er uit zal zien. Zangeres Irma Dee stelt er herkenbare vragen over in haar nieuwe single ‘In De Hemel’, die ze samen met Wim Rebergen schreef. Het is een voorproefje van haar nieuwe album ‘De Vlieger en de Vanger’, dat op 24 mei gepresenteerd wordt in De Basiliek in Veenendaal.

Zo’n hoopvol vooruitzicht

De hemel spreekt al duizenden jaren tot de verbeelding. Talloze mensen hebben haar geprobeerd te ‘vangen’ in een beeld of een tekst. Toen Irma Dee met Wim Rebergen haar nieuwe single ‘In De Hemel’ begon te schrijven, werd het al snel duidelijk: het lied stelt de vragen die iedereen wel zal herkennen als ze zich een voorstelling van de hemel willen maken. “Ik heb het vaak bij het verlies van mensen om mij heen gehoord: ‘hij of zij is in de hemel’, of ‘we zien elkaar in de hemel’” zegt Irma. “Dat is zo’n mooie gedachte; zo’n hoopvol vooruitzicht. Maar ik kan soms ook een beetje bang worden omdat ik niet weet hoe het zal zijn. Wij kunnen het moeilijk bevatten terwijl we zo graag willen weten. Met ‘In De Hemel’ wilde ik die vragen kunnen stellen en daarmee hopen op uitgestrekte armen die me dan opwachten.”

De nieuwe single past daarmee als gegoten op het nieuwe album ‘De Vlieger en de Vanger’ van Irma Dee. Het album is gebaseerd op een verhaal van schrijver Henri Nouwen over een trapeze act in een circus waarbij ieder zijn rol heeft: de vlieger die de trapeze los moet laten en de vanger op wie de vlieger moet vertrouwen. Nouwen schreef het als metafoor voor het vertrouwen op Gods onvoorwaardelijke liefde, ook als het ‘een sprong in het diepe’ lijkt. “‘In De Hemel’ gaat eigenlijk ook over zo’n ‘sprong in het diepe’” zegt Irma. “Het is zo onbekend, maar tegelijkertijd ook iets waar we naar uit kunnen zien. Hoe zou het zijn?”

De Basiliek in Veenendaal

Het album ‘De Vlieger en de Vanger’ wordt op 24 mei in De Basiliek in Veenendaal gepresenteerd met een speciale voorstelling, waarin theater, verhalen en muziek elkaar ontmoeten. Waar Irma met haar vorige theatervoorstelling ‘Prodigal Daughter’ zich liet inspireren door ‘Eindelijk Thuis’, is de presentatie van ‘De Vlieger en de Vanger’ geïnspireerd door de trapeze-act uit Nouwens verhaal.

‘In De Hemel’ is hier te luisteren: Spotify
Kaarten voor het presentatieconcert: www.truetickets.nl
Auteur: Leon van Steensel
Web Irma: www.prodigaldaughter.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies