Bert-Jan Ruissen: Europese Natuurherstelwet is onverstandig

“Erg onverstandig dat een kleine meerderheid van het Europees Parlement dinsdag de Europese Natuurherstelwet heeft aangenomen. Dit zet ons platteland op slot”, reageerde Europarlementslid Bert-Jan Ruissen dinsdag na de stemming.

De SGP had opnieuw geprobeerd het hele voorstel naar de prullenbak te sturen. Daarvoor bleek dinsdag geen meerderheid, ook niet voor pogingen om de inhoud realistischer te maken.

De Natuurherstelwet dwingt gemeenten en provincies om natuur steeds voorrang te geven. “Natuurbescherming wordt nu belangrijker dan voedselproductie, verkeersveiligheid of woningbouw. Ecologen gaan de inrichting van ons land bepalen”, waarschuwt Ruissen.
De SGP in het Europarlement en de Tweede Kamer heeft zich steeds sterk gemaakt voor meer vrijheid in deze afwegingen.

Ruissen noemt het triest dat minister Chirstianne Van der Wal (Natuur en Stikstof) de doorgerekende effecten op Nederland niet tijdig wilde delen met de Tweede Kamer.

Bert-Jan Ruissen

Bert-Jan Ruissen (1972) is sinds 2 juli 2019 lid van het Europees Parlement, als lid van de fractie van Europese Conservatieven en Hervormers. Hij was lijsttrekker van de SGP bij de Europese verkiezingen 2019. De heer Ruissen was coördinerend beleidsambtenaar landbouw en innovatie op het ministerie van Economische Zaken en fractievoorzitter van de SGP in de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel. In het Europees Parlement is de heer Ruissen lid van de commissie landbouw en plattelandsontwikkeling en de commissie visserij.

Twitter: twitter.com/SGPnieuws 
YouTube: youtube.com/SGPnieuws   
Meer informatie: www.eurofractie.sgp.nl
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen
Auteur: Bert-Jan Ruissen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies