Nieuwsupdate van Amir Tsarfati vanuit Londen

Shalom uit Londen! Vandaag leg ik de laatste hand aan de opname van het luisterboek over Daniël. Daniëls verhalen over zijn ontvoering naar een koninklijk hof in een vreemd land zijn al een avonturenverhalen op zich. In de tweede helft van het boek neemt hij ons mee in zijn dromen en visioenen.

Het lezen van het boek herinnerde me er ook aan hoe nauw Daniël verbonden is met het Boek Openbaring. Veel van Daniëls visioenen, worden in het boek Openbaring vervuld.

De Verenigde Staten

Vroeger stonden de Verenigde Staten achter Israël door te zeggen dat er eerst een plan moest komen voor de vrijlating van de gijzelaars voordat een staakt-het-vuren kon worden overwogen. Dat veranderde allemaal met een tweet van minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken dinsdag, waarin hij schreef: “Tijdens mijn ontmoeting met het Israëlische oorlogskabinetlid @gantzbe onderstreepte ik de urgentie van het bereiken van een tijdelijk staakt-het-vuren om de vrijlating van gijzelaars te vergemakkelijken en humanitaire hulp te kunnen bieden en herhaalde ik dat Israël stappen moet ondernemen om de levering van humanitaire hulp aan Gaza te verbeteren.” Later verdubbelde hij deze strategie in een andere post waarin hij wordt afgebeeld met de premier van Qatar, en schreef: “We blijven dringend streven naar een overeenkomst voor een onmiddellijk humanitair staakt-het-vuren om de vrijlating van alle gijzelaars, de bescherming van burgers en de verhoogde levering van kritieke hulp aan Gaza mogelijk te maken.”

Hamas alles geven waar het om vraagt?

Zie je wat er veranderd is? Nu zegt de VS dat Israël eerst moet instemmen met een staakt-het-vuren. Alleen dan kunnen we de vrijlating van gijzelaars mogelijk maken, naast het opvoeren van de humanitaire hulp en het verbeteren van Israëls levering van humanitaire hulp aan Gaza. In wezen zegt hij dat Israël moet stoppen met vechten en Hamas alles moet geven waar het om vraagt. Dit is absurd!

Benny Gantz

Maar zo gek als het is, is het niet verrassend gezien wie er naast Blinken staat op de foto bij de eerste tweet. De @gantzbe is Benny Gantz, de belangrijkste figuur in de oppositie tegen de coalitie van Benjamin Netanyahu. Zonder toestemming reisde hij naar Washington D.C. om Blinken en de regering Biden te ontmoeten. De regering van Biden is wanhopig op zoek naar iemand die hun tweestatenoplossing kan uitvoeren en Gantz is hun nuttige idioot. Biden weet dat hij wanhopig een succes in het Midden-Oosten nodig heeft, vooral na het zien van de enthousiaste duw die Republikeinse kiezers gaven aan voormalig president Donald Trump op Super Tuesday. Wat Gantz betreft, zijn excursie is een directe poging om Netanyahu te ondermijnen en kan gemakkelijk worden gezien als een daad van verraad tegen de staat Israël.

Gaza

De gevechten gaan door in de hele Gazastrook. In Khan Yunis zijn de afgelopen week tientallen terroristen gearresteerd. Op zondag lanceerde de IDF een grote luchtaanval op Khan Yunis waarbij nog meer infrastructuur van Hamas werd vernietigd. Die dag doodde een luchtaanval ook de leider van de rekruteringsinspanningen van Hamas, Mahmoud Muhammad Abed Khad. Een dag eerder werd een Israëlische reservist, sergeant-majoor Dennis Jekimov, gedood in Khan Yunis, wat het aantal IDF-troepen dat gedood werd in de Gaza-oorlog op 246 bracht.

Mars met 15.000 demonstranten naar Jeruzalem

Vorige week begon een groep te lopen in een oproep voor de terugkeer van de gijzelaars. Ze vertrokken vanuit Kibboets Re’im, vlakbij waar het bloedbad in Nova plaatsvond, in de richting van Jeruzalem. De volgende vier dagen sloten steeds meer mensen zich aan bij de processie. Uiteindelijk arriveerde de stoet, die nu meer dan 15.000 mensen telde, op zaterdag in Jeruzalem. Onder hen waren ook veel familieleden van de ontvoerden. Ik voel intens mee met de pijn van deze mensen. Ik kan me de angst niet voorstellen dat je de situatie van je geliefden niet kent, vooral na het horen van de vele verhalen over het misbruik en de martelingen die deze gijzelaars ondergaan.

Geweld

En ja, er wordt gemarteld. Ondanks de pogingen van Hamas-activisten om te bagatelliseren wat de terreurgroep heeft gedaan en nog steeds doet, is het geweld echt. Zelfs de Verenigde Naties moesten na een grondig onderzoek toegeven dat er “redelijke gronden” zijn om aan te nemen dat er verkrachtingen en seksuele martelingen werden en worden gepleegd op vrouwen en kinderen.

Illegaal en onmenselijk

Maar deze mars is niet het antwoord. Dit is de strategie van Benny Gantz van een zegevierend leger dat zich terugtrekt (zie bovenstaand verhaal). Ja, er moet druk worden uitgeoefend, maar niet op de regering Netanyahu. In plaats daarvan moet de druk worden gericht op Hamas, totdat ze eindelijk breken en iedereen vrijlaten die ze illegaal en onmenselijk vasthouden.

De Westelijke Jordaanoever

Zoals ik al eerder heb gezegd, is de Westelijke Jordaanoever een zeer gevaarlijke plek. De Al Aqsa Brigades, de militaire vleugel van Fatah, zijn erg actief. De Fatah-partij van Mahmoud Abbas probeert zichzelf af te schilderen als vredelievend, maar met acties laten ze zien dat ze terroristen zijn – ze schieten regelmatig op Israëlische dorpen en militaire bases.

Gebied rond Hebron

In het gebied rond Hebron verijdelde de Shin Bet vorige maand een terroristische cel die een op ISIS geïnspireerde bomaanslag wilde plegen. Met behulp van informatie van online video’s en ISIS-contacten bouwden deze mannen 100 explosieven. Als dit complot niet was ontdekt, hadden de gevolgen verwoestend kunnen zijn.

Het noordelijk front

De botsing tussen Israël en Hezbollah is duidelijk zichtbaar door de raketten die naar het zuiden worden afgevuurd en de luchtaanvallen die naar het noorden worden gelanceerd. Maandag werden dertig raketten afgevuurd over de grens naar Kiryat Shmona in het noorden van Israël. Dertien werden onderschept en de rest viel in open gebied. Hamas eiste de verantwoordelijkheid op voor 16 van de raketten; aangenomen wordt dat Hezbollah de rest heeft afgevuurd. Van haar kant stuurt de IDF regelmatig vliegtuigen, raketten en bewapende drones naar strategische doelen in Libanon. Vrijdagavond op zaterdagochtend werden zeven Hezbollah terroristen gedood door luchtaanvallen. Eén droneaanval doodde Abbas Ahmed Halil, kleinzoon van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah. Halil was lid van de pro-Iraanse Imam Hossein divisie. Twee van zijn landgenoten werden ook gedood bij de aanval. Volgens Hezbollah zijn er sinds het begin van de oorlog 226 van haar strijders gedood.

Syrië

Syrië bereidt zich ook voor op oorlog. Vorige week hield het Syrische leger een gecombineerde land- en zeeoefening. Deze week volgt het Syrische leger met een grote militaire oefening. Gisteren werden vanuit Syrië raketten afgevuurd op de Golanhoogten. Israël reageerde onmiddellijk met een aanval op Syrië.

Iran

De verkiezingen in Iran vertelden het verhaal van een teleurgestelde en gedesillusioneerde bevolking. In een systeem waarin er geen kans is dat de regerende partij wordt verslagen, kan de houding van de bevolking worden afgeleid uit de opkomst. Bij de verkiezingen van zaterdag kwam slechts 41% van de kiesgerechtigden naar de stembus. Dat is de laagste opkomst sinds de Islamitische Revolutie. Een deel van de reden voor de frustratie van de burgers is de kelderende economie. De koers van de Iraanse Rial, die bekend staat als de minst waardevolle valuta ter wereld, nadert op de zwarte markt nu de 600.000 rials voor één Amerikaanse dollar. Dit is de laagste waarde die de munt ooit heeft gehad.

Rusland

Gisteren heeft een Russische raket de Oekraïense stad Odesa getroffen en daarbij vijf mensen gedood. Op ongeveer 500 meter van de ontploffing gaf de Oekraïense president Volodymyr Zelensky een rondleiding aan de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis. Niemand in hun gevolg raakte gewond. Rusland beweerde dat ze het gemunt hadden op een hangar waar zich onbemande legervaartuigen bevonden.

Spanning loopt op

Oekraïne richtte zijn pijlen op een bemand Russisch vaartuig. Droneboten werden gericht op het Russische korvet Sergej Kotov, waardoor de patrouilleboot naar de bodem van de Zwarte Zee bij de Krim werd gestuurd. Als een rapport van Bloomberg serieus moet worden genomen, zou Oekraïne elke overwinning moeten vieren nu het nog kan. Volgens het onderzoek zou Rusland tegen de zomer in staat moeten zijn om door de verdedigingslinie van Oekraïne te breken.

Israëls profetische tijdlijn

Verleden, heden, toekomst: De natie Israël heeft een tijdlijn die begon toen God Abraham riep om een volk voor Zichzelf te maken. De beloften die God aan Abraham deed, zijn blijven bestaan door zijn nakomelingen en de profeten heen, en ze blijven waar naast het bestaan van de kerk vandaag de dag. Waarom vond God het nodig om een volk voor Zichzelf te maken? Heeft de natie Israël een begin, maar ook een einddatum? Ga met me mee op een reis van Genesis naar Openbaring in mijn onderricht “Israëls profetische tijdlijn”, dat vrijdag 8 maart om 12:00 PM PST in première gaat. In deze fascinerende video zal ik onthullen hoe het woord van God de volheid van de plannen van de Heer voor Zijn uitverkoren volk laat zien:

Bedankt voor je gebeden en je steun aan deze bediening. De afgelopen maanden heeft het team van Behold Israel gezien hoe de vijand ons aanviel waar we het meest kwetsbaar zijn – in onze gezondheid en die van onze gezinnen. We hebben te maken met een heel scala van kleine ziekten tot levensbedreigende problemen. Het is ons duidelijk dat de aanvallen komen omdat God een geweldige bediening gepland heeft, vooral met CONNECT. Bid alsjeblieft voor gezondheid en bescherming voor ons team. God zegene jullie!

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald vanuit de nieuwsbrief van Amir van donderdag 7 maart 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies