Gift4aChild heeft 5 waterpompen geplaatst in Bangladesh

De eerste waterpomp is geplaatst in Banglabazar. De mensen daar zijn zo blij dat ze nu dichterbij water hebben en niet meer door de bossen hoeven om water te gaan halen. Ze huilden van blijdschap en dankbaarheid. Het is voor ons vanzelfsprekend om water uit de kraan te halen, maar voor deze kinderen en ouderen is dat verre van normaal. Zij waren gewend om ver te moeten lopen, sjouwend met het water, om zich te kunnen wassen, om te koken of om te drinken.

We hebben de waterpomp op een centrale plek geplaatst. Zodoende kunnen maar liefst tien gezinnen gebruik maken van deze pomp voor bijvoorbeeld landbouw of het houden van dieren. Zo kunnen zij verder bouwen aan hun toekomst. Water is immers een bron van leven.

Tutukhali

De tweede waterpomp is geplaatst in Tutukhali. De locatie van de pomp is gunstig voor kinderen en ouderen van alle vier de omliggende steden. Zij kunnen hier gemakkelijk langs komen om water te halen zodat ze schoon water kunnen drinken en het water kunnen gebruiken om te wassen en koken. Ook wordt het water gebruikt voor de landbouw. Wegens de droogte was er eerst niet genoeg water hiervoor. Dankzij de waterpomp is er nu wel genoeg water om gewassen te planten en vervolgens te verkopen.

Ook hier hebben we mensen geholpen om verder aan hun toekomst te bouwen. Alle kinderen en ouderen hebben genoten van het lekkere snoepgoed en de chocolade.

Soppankali

De derde waterpomp is in het dorp Soppankali geplaatst. Het is een erg divers dorp waar zowel moslims, hindoes als christenen wonen. De pomp is op een centrale plek geplaatst zodat al deze mensen, met name de kinderen en de ouderen, er gezamenlijk gebruik van kunnen maken. Ook hier kan men het water goed gebruiken om groenten en rijst te verbouwen en dieren zoals kippen en koeien te kunnen houden. Moge al deze mensen in de toekomst, kinderen én ouderen, samen kunnen werken en leven in eenheid. Bij het plaatsen van de waterpomp hebben alle kinderen snoepgoed, chocolade en spullen gekregen. De kinderen waren hier erg blij mee omdat ze dit normaal gesproken niet hebben.

Moonkali

De vierde waterpomp is geplaatst in Moonkali, een groot dorp dat zich uitstrekt van links naar rechts. In dit gedeelte van het dorp wonen tien gezinnen en zij kunnen nu samen deze pomp gebruiken. Wederom is de pomp centraal geplaatst zodat kinderen en ouderen gemakkelijk de pomp en dus het schone water kunnen bereiken. Dankzij de pomp hoeven ze nu niet meer van het vuile water uit de goot te drinken en te wassen. Daarnaast hebben we alleenstaande vrouwen geld kunnen geven en boodschappen voor hen gehaald.

De vijfde pomp is eveneens in Moonkali geplaatst. De mensen waren enorm dankbaar en nodigden uit om bij hen te eten ondanks dat ze zelf amper te eten hebben. Ze zijn enorm blij met de geplaatste waterpomp. Deze alleenstaande vrouw woont met haar moeder en zoon in dit huis.

Deze waterpomp hebben we ook weer centraal geplaatst zodat alle gezinnen hier water kunnen halen. Hiermee hebben we hen met het water ook geholpen om te investeren in de toekomst omdat ze nu hun landbouw en het houden van dieren beter kunnen ontwikkelen en hun producten op de markt kunnen verkopen.

Hoe kunnen de lezers jullie steunen?

Stichting Gift4achild is een non-profit organisatie. De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het werven van fondsen, donaties, giften om de projecten te kunnen financieren. Zonder financiële steun van donateurs kunnen wij het werk en het doel van de stichting niet realiseren. De nood is hoog en sommige situaties zijn schrijnend. Uw donatie is hard nodig. Helpt u mee?

Auteur: Lilian Moti / Stichting Gift4achild
Foto: Stichting Gift4achild
Website: www.gift4achild.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies