Lea Farkash: Joden voelen zich in toenemende mate onveilig

Bij de opening van het nationale Holocaustmuseum werden overlevenden van de Holocaust door anti-Israëldemonstranten op een afschuwelijke manier uitgescholden. Veel Joden voelen zich in toenemende mate onveilig in ons land. De Nederlands-Israëlische Lea Farkash woont in Jeruzalem en met haar stichting Jad Ezra bestrijdt ze armoede in de stad. Waar putten Joden op dit moment hun kracht uit nu Israël in zwaar weer is en nu het antisemitisme wereldwijd toeneemt?

Lea Farkash

Lea Farkash-Emanuels is geboren in Suriname en opgegroeid in Amsterdam. Ze werkt als Public Relations Project Manager voor Jad Ezra. Jad Ezra betekent ‘helpende hand’ en deze organisatie houdt zich bezig met de rehabilitatie van mentaal zieken en ondersteunt de armen. De oprichter rabbijn Asher Freund (1910-2003) heeft met een ongekende liefde en toewijding zijn leven gewijd aan de zorg voor de armen en de mentaal zieken. Rabbijn Asher is internationaal bekend geworden door zijn unieke werkwijze, hij heeft veel volgelingen over de hele wereld.
Lea Farkash is getrouwd, heeft een zoon en is woonachtig in Jeruzalem.

Christenen voor Israël 

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen wij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. En wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.

Web: www.cvi.nl
Beeld: Videostill YouTube
Auteur: Christenen voor Israël

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies