Opwekkingskoor Hodaya viert 15-jarig jubileum met groots concert

Opwekkingskoor Hodaya uit IJsselmuiden, met dirigente Ria van Dijkhorst uit Kampen, gaat het 15-jarig jubileum op zaterdag 23 maart vieren met een groots jubileumconcert in De Burgwal. Aan dit concert werkt ook Elise Mannah mee, o.a. vaak te zien bij uitzendingen van EO Nederland Zingt.

Hodaya, inmiddels uitgegroeid tot een koor met ruim 70 leden, is in 2009 opgericht. De eerste jaren zong het interkerkelijke koor onder leiding van dirigent Anton Jansma uit IJsselmuiden. Sinds 2012 is Ria van Dijkhorst dirigent van Hodaya, dat blijkbaar een behoorlijke aantrekkingskracht heeft gezien het aantal leden.

Opwekkings-, praise- en worshipliederen

Het succes van Hodaya is niet los te zien van de goede wisselwerking tussen dirigent Ria van Dijkhorst en toetsenist Harrie Stijf. Daardoor heeft het koor een steeds hoger niveau behaald.
Het repertoire van Hodaya bestaat uit opwekkings-, praise- en worshipliederen, die zowel in het Nederlands als in het Engels meerstemmig gezongen worden. Middels hun zang wil Hodaya het geloof in Jezus Christus uitdragen. Hodaya is een Hebreeuws woord, dat ‘Prijst God’ betekent. Het is precies datgene wat Hodaya wil doen. Ook bij het jubileumconcert op 23 maart in De Burgwal.

Vol vertrouwen

Het jubileumconcert heeft als thema ‘Vol vertrouwen’ gekregen. “We zijn vol vertrouwen in onze Schepper en Verlosser”, wat terug te vinden is in de liederen die we zingen onder begeleiding van de band onder leiding van onze toetsenist Harrie Stijf.”

Elise Mannah

Een deel van de opwekkings- en aanbiddingsliederen zal door Hodaya zelf ten gehore worden gebracht, maar ook Elise Mannah levert als solist een bijdrage aan het concert. We zijn blij dat zij als bekende zangeres in christelijk Nederland meewerkt aan ons concert. Ze zal zelf een aantal nummers uit haar eigen repertoire zingen, maar ook samen met het koor te beluisteren zijn. Het belooft een avond vol muzikale lofprijzing te worden.

Voorverkoop

De voorverkoop voor het jubileumconcert is inmiddels gestart. Kaarten voor het concert kunnen besteld worden door een e-mail te sturen naar 15jaar@hodaya.nl. Ook kunnen kaarten gekocht worden bij Evangelische Boekhandel De Rank (Oudestraat 17 in Kampen) of bij Van Enk Shop (Hogehuisstraat 15 in IJsselmuiden). Kinderen en jongeren tot en met 15 jaar kunnen gratis een kaartje ophalen. Elke bezoeker van 16 jaar of ouder betaalt 10 euro voor een toegangsbewijs. Kaarten zijn op zaterdag 23 maart ook bij de kassa van De Burgwal (Burgwal 60) verkrijgbaar. Het concert start om 20.00 uur.

Auteur: Jaap Westerink
Web: www.hodaya.nl
Beeld: Hodaya / Henk-Jan Oudenampsen
Elise Mannah: www.elisemannah.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies