Johan Egas brengt de Blijde Boodschap in de Rotterdamse haven

Voor zending hoef je niet altijd ver weg. In podcast ‘De Wereld Rond’ was kapitein op de internationale vaart Johan Egas pas te gast. Hij bezoekt tijdens zijn verlofperiodes schepen van over de hele wereld die aanmeren in de Rotterdamse haven.

Hij doet dit vanuit de Seamen’s Christian Friend Society, een stichting die een luisterend oor en waar mogelijk een helpende hand biedt aan zeevarenden. Hoe Johan daartoe kwam en wat dat precies inhoudt? Je hoort het van hemzelf.

Johan groeide op in een familie die bekend is met varen en komt uit een gelovig gezin. Toch omschrijft hij zichzelf in zijn jonge jaren als een lauwe gelovige. Gelukkig werd zijn geloof later, zoals je zult horen, warm!

Johan blikt in het interview terug op de corona-periode en wat dat voor de bemanning betekende:
“Het was geen uitzondering dat bemanningsleden meer dan een jaar aan boord zaten. In sommige landen waren de restricties zo extreem, dat je niet aan wal mocht komen, je zelfs niet aan dek mocht komen, maar binnen in de accommodatie moest blijven. Je werd gezien als potentieel gevaar voor de samenleving”.

Je hoort in deze aflevering trouwens uitgebreid over het leven op zee én hoe je desgewenst kan meehelpen aan het vervullen van deze mooie missie!

Meer podcasts beluisteren?

‘Podcast ‘De Wereld Rond’ is te vinden in de bekende podcast apps en rechtstreeks via anchor.fm/dewereldrond. Om de veertien dagen staat er vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur een nieuwe aflevering klaar.

Over deze podcasts

Gerard Adriaanse: ‘Ik interview uitsluitend zendelingen die Nederlands spreken. Vaak hebben we niet zo’n duidelijk idee hoe het nou precies is om zendeling te zijn. Ik hoop dat het door m’n interviews allemaal wat duidelijker wordt. Tegelijk hoop ik dat de luisteraar door het interview met de zendeling zich meer betrokken voelt bij zending. En het is mijn wens dat het interview hem of haar tegelijkertijd helpt in zijn of haar eigen leven.’

Auteur: Gerard Adriaanse
Foto credit: Johan Egas
Handige link: Seamen’s Christian Friend Society

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies