SGP maant EU tot actie voor christenen in de Indiase deelstaat Manipur

De SGP dringt aan op Europese acties wegens het aanhoudende geweld tegen christenen in de Indiase deelstaat Manipur. Europarlementslid Bert-Jan Ruissen heeft daarover deze week schriftelijke vragen ingediend bij de Europese Commissie.

Sinds een jaar woedt er een gewapend conflict tussen de hindoe-gemeenschap en christelijke Kuki-ko-gemeenschap. Ruim 219 mensen zijn omgekomen, terwijl 60.000 mensen ontheemd zijn geraakt. De hindoeïstische regering van India weigert in te grijpen.

Onafhankelijk onderzoek

Ruissen (SGP) vraagt de Europese Commissie om aan te dringen op een onafhankelijk onderzoek naar het geweld. Ook verzoekt hij om humanitaire hulp te verlenen. “Het allerminste wat de Europese Commissie kan doen is om de Indiase regering op te roepen tot acties om de crisis te beëindigen”, vindt Ruissen.

De EU is veel te stil

“De EU is veel te stil als het aankomt om vervolgde christenen. Wereldwijd ondervinden 365 miljoen christenen discriminatie, geweld of vervolging wegens hun geloof, heeft Open Doors berekend. Dat vraagt om actie. Vrijheid van geloof is een mensenrecht. De vervolgde gelovigen verdienen onze steun, in de hele wereld.”

Bert-Jan Ruissen

Bert-Jan Ruissen (1972) is sinds 2 juli 2019 lid van het Europees Parlement, als lid van de fractie van Europese Conservatieven en Hervormers. Hij was lijsttrekker van de SGP bij de Europese verkiezingen 2019. De heer Ruissen was coördinerend beleidsambtenaar landbouw en innovatie op het ministerie van Economische Zaken en fractievoorzitter van de SGP in de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel. In het Europees Parlement is de heer Ruissen lid van de commissie landbouw en plattelandsontwikkeling en de commissie visserij.

Twitter: twitter.com/SGPnieuws 
YouTube: youtube.com/SGPnieuws   
Meer informatie: www.eurofractie.sgp.nl
Beeld: © ChristelijkNieuws
Auteur: Bert-Jan Ruissen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies