Eerste internationale conferentie GlobalRize

Met een speciale dankdienst werd zondag 24 maart de eerste internationale conferentie van Stichting GlobalRize afgesloten in ‘t Harde. De ruim 80 deelnemers, waarvan 35 afkomstig uit alle delen van de wereld, alsmede de honderden bezoekers tijdens het event, kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en vooral inspirerende conferentie.

Uitdaging

Voor een non-profitorganisatie als GlobalRize is de financiële werving voor een internationaal evenement een uitdaging. Opnieuw mocht de stichting echter Gods zegen ervaren, zoals ook over vele eerdere mijlpalen in haar tienjarig bestaan, dat door oprichter Marten Visser was begonnen met het verspreiden van de Bijbel via Twitter.
Een benefietdiner in november 2023 leverde het belangrijkste deel van het benodigde budget voor de GlobalConference, en vele giften volgden. “Er was genoeg,” concludeerde de indrukwekkende videopresentatie die werd getoond tijdens het jubileumconcert van GlobalRize, dat als onderdeel van de vierdaagse conferentie plaatsvond in de Elimkerk in ‘t Harde.

Dit concert op zaterdag 23 maart, dat dankzij een optreden van zangeres Sharon Kips en haar band ook in muzikaal opzicht een groot feest was, werd behalve door de conferentiedeelnemers en medewerkers/vrijwilligers van GlobalRize bijgewoond door honderden betrokkenen.

Evangelieverkondiging in riskante gebieden

De aanwezigen hoorden van taalteamleiders van GlobalRize hoe de ruim 400 buitenlandse vrijwilligers hun boodschap brengen aan mensen die het evangelie het hardst nodig hebben: te midden van oorlogen en verdrukking, ondanks vervolging en soms met gevaar voor eigen leven in onveilige gebieden, maar altijd met de grote blijdschap die zij zelf mogen ervaren door het delen van het evangelie.

Tijdens de vier conferentiedagen werden vele mooie getuigenissen gedeeld door en over mensen die in allerlei omstandigheden tot geloof gekomen zijn. Hierin lag voor GlobalRize ook de kracht van de GlobalConference: mensen samenbrengen die – online – vaak in afzondering hun werk doen, wellicht strijd ervaren bij het vasthouden van hun toewijding of zelfs regelmatig op de vlucht moeten, en zich dankzij deze conferentie nu concreet onderdeel weten van een wereldwijde organisatie die maandelijks 50 miljoen mensen bereikt.

Dankbaarheid

Workshops, gezamenlijke activiteiten en kerkbezoek (o.a. aan de Sint-Nicolaaskerk te Elburg) verschaften kennis en onmisbare bemoediging die de taalteamleiders bij terugkomst in hun thuisland kunnen inzetten. Dankzij de christelijke organisatie Stichting Hand kregen zij zelfs een ‘refurbished’ laptop mee naar huis voor hun online zendingswerk.

‘Dankbaarheid’ was dan ook de kern van de conferentie: voor de vele verhalen en getuigenissen; voor de prachtige mensen die vier dagen samen mochten zijn om kennis en ervaring uit te wisselen over het wereldwijd delen van het evangelie van Jezus Christus; voor alle vrijwilligers en medewerkers die als gastgezin, helper bij catering en vervoer of organisatorisch betrokken waren, en zeker ook voor allen die financieel hadden bijgedragen.
Zoals directeur Frans de Lange na afloop van de slotdienst op zondagmiddag al verzuchtte: “We zullen ze missen, onze mooie collega’s van verder weg!”

Website: www.globalrize.nl
Redactie: GlobalRize 

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies