Nieuwe tv-serie bij Family7: Leven wij in de dagen van Noach?

Vanaf woensdag 3 april om 19:30 uur zendt de christelijke tv-zender Family7 een nieuwe 11-delige serie uit met als thema ‘Leven wij in de dagen van Noach?’ met Dick Langhenkel. In deze serie is Stephanie van der Horst in gesprek met Dick Langhenkel over zijn gelijknamige boek.

Zou de wederkomst van Jezus over vijftig jaar een feit kunnen zijn? Deze vraag stelt emeritus-predikant Dick Langhenkel aan het einde van zijn prikkelende boek ‘Leven wij in de dagen van Noach?’ In de gelijknamige televisieserie praat hij met directrice Stephanie van der Horst over hoe belangrijk het is inzicht te hebben in de bijzondere tijd waarin wij leven.

In één van de afleveringen wordt aangehaald dat Jezus zegt: “Mijn komst is niet te berekenen, Ik weet het Zelf ook niet, alleen de Vader weet het. Als Ik terugkom zal het zo zijn als de dagen van Noach.” In het Bijbelverhaal over Noach had God er intens verdriet van dat de mensen er zo’n rommel van gemaakt hadden op aarde. Om ze tot inkeer en besef van hun zondige wandel te brengen, gaf Hij hen een bedenktijd van 120 jaar, die Jezus ‘de dagen van Noach’ noemt.

Gods geduld

Dick Langhenkel: “God was aan de ene kant boos, maar deinsde er aan de andere kant voor terug om de aarde te vernietigen en te straffen. Vernietigen is geheel tegen Gods scheppende aard! Daarom gaf Hij die bedenktijd en een niet te negeren teken, de ark. Later noemt de apostel Petrus dit ‘de dagen van Gods geduld’. En toch heeft het de toen levende mensen niet tot inkeer gebracht. Dat zegt iets over hun hardheid en dwarsheid. En dat gaat zich in de toekomst herhalen!”

Tekenen van de tijd

“Het lijkt er steeds meer op dat wij nu weer in ‘de dagen van Noach’ leven”, aldus Dick Langhenkel. “We zien verontrustende tekenen die een oordeelskarakter dragen. Of dat nou om de extreme uitingen van de natuur gaat, of om de groeiende gewelddadige mensheid, beiden wijzen in dezelfde richting. Daarnaast groeit de onzekerheid en angst bij veel mensen. Ook dat is door Jezus duidelijk voorzegt! Als wij nu ook in de dagen van Noach leven en het verdriet van God heel groot is, dan moet God nu al, voor alle volken, een niet te ontkennen teken opgericht hebben. Een teken om de mensen te vertellen: Kom tot inkeer, denk na waar je mee bezig bent! In mijn boek schrijf ik dat dit teken de oprichting van de staat Israël kan zijn.”

Wandelen met God

Wat betekent deze tijd voor ons als christenen? Dick Langhenkel wijst erop dat God de rechtvaardige en de goddeloze nooit gezamenlijk zal straffen en oordelen. Die scheiding tussen rechtvaardigen en goddelozen, zal naarmate de komst van Jezus dichterbij komt, steeds meer zichtbaar en duidelijk worden. “Wij zullen dus met ons hart dáár moeten zijn waar de Heer is. Het is niet gezegd dat wij zonder kleerscheuren door die tijd komen. Ook wij maken deel uit van deze wereld, maar we staan door ons geloof onder een Ander gezag. Hef je ogen omhoog! Daar komt je verlossing vandaan!”

Over Dick Langhenkel

Dick Langhenkel (1945) is emeritus-(leger)predikant. Hij werkte jarenlang mee aan het EO-radioprogramma: ‘Ik zou wel eens willen weten’. Hij stond met Henk Binnendijk aan de wieg van de christelijke mannenvereniging ‘Mannen in Beweging’, leidde vele conferenties en schreef verschillende boeken, waaronder het tweeluik ‘Leven wij in de dagen van Noach?’ en ‘Leven in het licht van de wederkomst’.

Overzicht

‘Leven wij in de dagen van Noach?’ met Dick Langhenkel is te zien vanaf 3 april elke woensdag om 19:30 uur bij Family7 of online via Family7+.

Aflevering 01 – 3 april – Hoe lees je de Bijbelse profetie?
Aflevering 02 – 10 april – Het onderscheid tussen de tijd en de dagen van Noach
Aflevering 03 – 17 april – De dagen van Noach voor de zondvloed
Aflevering 04 – 24 april – Leven wij nu in de dagen van Noach?
Aflevering 05 – 1 mei – Het oordeel van God
Aflevering 06 – 8 mei – Nog 50 jaar te gaan
Aflevering 07 – 15 mei – Gods voorzieningen
Aflevering 08 – 22 mei – Aanvullend onderwijs voor de gemeente
Aflevering 09 – 29 mei – Drie opdrachten die Jezus ons gaf
Aflevering 10 – 5 juni – Leestips bij Openbaring, deel 1
Aflevering 11 – 12 juni – Leestips bij Openbaring, deel 2

Family7

Family7 is de christelijke televisiezender en te ontvangen in ca 4,5 miljoen huishoudens via o.a. de volgende kabel- en glasvezelproviders: Ziggo 230, KPN 78, Solcon 300, Telfort 78, XS4ALL 78 e.v.a. Voor alle andere aanbieders en het uitzendgebied kijk op: www.family7.nl. Via Family7+ kan je live tv kijken én alle programma’s on demand terugkijken: www.family7.nl/plus.

Auteur: Hillianne van Oordt
Web: www.family7.nl
Foto: Jeroen Postma

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies