Volkoren brengt werk van Zweedse zangeres uit in Nederland

Met haar stem schept ze beelden van weidse landschappen en geeft ze je het gevoel met haar mee te lopen door die landschappen. Door de sterke expressie in haar stem doet de Zweedse zangeres en worshipleader Jenny Wahlström (Jenny Gajicki) soms zelfs denken aan de IJslandse zangeres Björk. Ze heeft onder de naam ‘A Treehouse Wait’ via het Nederlandse label Volkoren het nieuwe album Kaleidoscope opgenomen dat op 24 mei uitkomt.

Het album ademt een ietwat melancholische sfeer die goed past bij de andere artiesten die aangesloten zijn bij het label Volkoren. Denk aan: Minco Eggersman, Mensenkinderen, Ponoka en Denhollander. Er zijn ook meerdere Zweedse artiesten in de Volkoren-stal te vinden zoals Sara Forslund.

Enkele jaren geleden in 2016 bracht Jenny Wahlström onder de naam ‘A Treehouse Wait’ het album ‘Interlude’ uit dat ook bij Volkoren te verkrijgen is. Emil Sydhage die haar liederen bij ‘Interlude’ ook van arrangementen voorzag, werkt ook nu mee. Daarnaast leveren muzikanten zoals Emil Eriksson, Oscar Uggla, Elin Syghage en Hanna Ekström een mooie bijdrage. Het album is gemixt door Emil Sydhage in de muziekstudio Klangverkstan in Noord-Zweden. De mastering gebeurde in Nederland door Theodoor Borger.

Worshipleader

Jenny Wahlström geniet bekendheid in Zweden als zangeres, maar ook als worshipleader en kerkplanter. Ze maakt onder andere deel uit van de groep Common Hymnal. Het is haar verlangen om mensen te helpen die God nog niet kennen door het maken van worshipmuziek. Op haar vorige album ‘Interlude’ zong ze veel over haar geloof en wat explicieter dan op haar nieuwe werk ‘Kaleidoscope’. Op dit oudere album staat bijvoorbeeld ‘Come All You Thirsty’ vol Bijbelse symboliek. Op dit nieuwe album klinkt bijvoorbeeld bij het luisteren van de titeltrack iets van de melancholie van Spreuken door: ‘There’s a time for everything with the life we got. A time to figure out and a time to grow up’.

Aan de teksten is veel aandacht besteed evenals aan de muziek die prachtig in elkaar zit. Jenny’s stem klinkt soms iel en ijl, soms wat kinderlijk zoals die van de IJslandse zangeres Björk soms ook kan klinken, om daarna aan te zwellen als een storm. Die variatie fascineert.

Not Just For Me van Common Hymnal:

Titeltrack Kaleidoscope:

Cd Kaleidoscope
A Treehouse Wait
Label Volkoren www.volkoren.com
Auteur: Rosanne de Boer

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies