Gerard ondersteunt het werk van Nederlandse zendelingen wereldwijd

Zijn naam is Gerard Adriaanse, een geboren Zeeuw. Hij groeide op in de Gereformeerde Gemeente en vanaf z’n negende sloten zijn ouders zich aan bij de Vergadering van Gelovigen. Tijdens Mission 87, een zendingscongres in de Utrechtse Jaarbeurs ervoer hij dat God hem riep zendeling te worden, na een toespraak van wijlen Floyd McClung.

Gerard: ‘Op m’n 22e in 1990 deed ik de Discipelschap Training School van Jeugd met een Opdracht op de Heidebeek-basis in Heerde. Eind 1996 vertrok ik naar Guatemala om Spaans te leren. Aansluitend werkte ik in Costa Rica op de basis van Jeugd met een Opdracht en vervolgens bij ‘Faro del Caribe’, het oudste christelijke radiostation van Costa Rica. In Costa Rica leerde ik mijn vrouw Rebeca kennen en in 1999 trouwden we in Heredia, Costa Rica. Daarna zijn we sinds 2002 betrokken geweest bij christelijke radiostations op Aruba, in Melbourne (Australië) en sinds 4 jaar in Spanje.’

Waar ben je nu werkzaam?

‘Momenteel werk ik bij Radio Encuentro in Madrid (radioencuentro.net), een Spaanstalig christelijk online radiostation. Daarnaast maken we bij Radio Encuentro, oftewel TWR in Spanje, veel programma’s met een christelijke inslag en bijbelstudieprogramma’s voor de Spaanstalige wereld.
Rebeca verzorgt vertalingen voor TWR Spanje en ik verzorg de programmering en maak programma’s uitzendklaar en we verzorgen daarnaast bijbelteksten die we op Facebook en Instagram van Radio Encuentro plaatsen.’

Je maakt regelmatig podcasts, hoe is dat ontstaan?

‘Mijn werk voor de radio heeft niet zoveel afwisseling. De podcast, die ik op eigen titel maak, zorgt ervoor dat ik m’n creativiteit kan inzetten en zorgt dus voor de nodige afwisseling bij m’n werk. Het idee om interviews te doen gaat lange tijd terug. In plaats van een werkstuk mochten we in de zesde klas een interview doen. Ik belde de burgemeester en was binnen een paar dagen klaar!
Ook als zendeling had ik altijd de intentie vraaggesprekken te doen. Technisch was dat vrij ingewikkeld. Maar met de komst van de computer en meer recent de podcast en het uitgebreide gebruik hiervan, is de techniek zover verbeterd dat het opnemen van interviews, zelfs telefonisch vanuit huis, inmiddels kinderlijk eenvoudig is.’

Wat is je doel met deze podcasts?

‘Ik interview dus uitsluitend zendelingen die Nederlands spreken. Vaak hebben we niet zo’n duidelijk idee hoe het nou precies is om zendeling te zijn. Ik hoop dat het door m’n interviews allemaal wat duidelijker wordt. Tegelijk hoop ik dat de luisteraar door het interview met de zendeling zich meer betrokken voelt bij zending en dat het interview hem of haar tegelijkertijd helpt in zijn of haar leven.’

Maak je bijzondere dingen mee?

‘Zeker, zo raadde ik een vriendin van ons uit Bonaire een tijd geleden de podcast aan omdat ze samen met haar man ook zendeling was. Net op dat moment was zij op zoek naar Nederlandstalige podcasts omdat ze gesolliciteerd had bij een luchtvaartmaatschappij in de VS, waar ze woont. Ze had hun verteld dat ze ook Nederlands spreekt. Maar dat Nederlands wilde ze verbeteren door het luisteren naar podcasts. Bijzonder dat net op dat moment ik het op m’n hart kreeg haar een berichtje te sturen over mijn podcast… inmiddels is ze een vaste luisteraar 😊’

Hoe kunnen onze lezers je podcast beluisteren?

‘Podcast ‘De Wereld Rond’ is te vinden in de bekende podcast apps en rechtstreeks via anchor.fm/dewereldrond
Om de veertien dagen staat er vanaf vrijdagmiddag 16:00u een nieuwe aflevering klaar.
Ook krijg ik graag een reactie en wellicht is er een lezer die een tip heeft voor het interviewen van een bepaalde zendeling. Het emailadres daarvoor is: podcastdewereldrond@yahoo.com

Wat zou je nog willen zeggen tegen onze lezers?

‘Hier in Europa zijn we enorm gezegend! Ondanks beperkingen en (de dreiging van) oorlog, hebben we de vrijheid om ons geloof te beleven en uit te dragen. Laten we daar gebruik van maken, daarbij denkend aan de woorden van de Here Jezus: ‘Er komt een nacht waarin niemand kan werken.’ (Johannes 9:4c HSV.)
Laten we tegelijk in gebed denken aan zendelingen met hun uitdagingen en ook aan christenen in gebieden waar geen Godsdienstvrijheid is.’

Datum: 15 februari 2023
Auteur: Redactie ChristelijkNieuws
Foto: Zending & Gemeente
Website: www.adriaanses.wordpress.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies