I AM focust op beeldende kunst

De christelijke kunstopleiding I AM Arts & Discipleship besloot onlangs om zich voor het komend schooljaar alleen te richten op beeldende kunst. “Vanaf de zomervakantie bieden we naast onze masterclasses en online lessenpakket een tussenjaar aan in de vorm van twee vrijdagen en zaterdagen per maand voor een traject van drie maanden of een half jaar”, vertelt directeur Jennifer Bakker. Compositie, kleur en allerlei schildertechnieken komen aan bod, maar ook het maken van 3D werk en installaties.

Het tussenjaar is bedoeld voor jongeren van 17 tot 35 jaar. “De werken van de studenten maken deel uit van de jaarlijkse Arts Expo”, vertelt directeur Jennifer Bakker. Ook leren zij hun kunst dienend in te zetten in hun kerk of voor een creatieve bijeenkomst van bijvoorbeeld een evangelisatieproject. “Door middel van huiswerkopdrachten en het maken van drie grote werken bouwen ze een portfolio op”, vertelt ze. Ze werken bij I AM en thuis aan hun eindwerkstukken waarop ze door hun docent feedback krijgen. I AM wil via kunst mensen na laten denken over geloof en heeft daarom outreach-projecten. “Ook daarin draaien de studenten mee.”

Auteur: Rosanne de Boer
Beeld: I AM
Web: www.iam-creativeschool.eu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies