In zijn nieuwe concerttour kijkt Ralph van Manen terug maar ook vooruit

Als je Ralph van Manen noemt, volgen de namen van liedjes al snel. De Veenendaler heeft sinds zijn solo start bijna veertig jaar geleden een groot repertoire opgebouwd met zowel Engels- als Nederlandstalige liedjes. En er zit nog meer in het vat! Voor zijn komende concerten kijkt Ralph terug, maar ook vooruit en hij doet dat met de muzikale vrienden en opzet waar het publiek warm aan terug denkt. In maart start de ‘Tomorrow’s Yesterdays’ tour die langs kerken in heel Nederland gaat.

Toen Ralph van Manen een solo carriere startte na zijn tijd met de band Target, was gelijk al duidelijk dat hier een artiest van internationale klasse op het podium stond. ‘Testify To Love’ werd een grote hit in Amerika. Maar daarvoor wist Ralph op een andere manier al een grote groep liefhebbers te winnen. In een kleine setting, gewapend met akoestische gitaren, tourde de Ralph van Manen band door Nederland om (semi) akoestische concerten te geven waar vandaag de dag, bijna dertig jaar later, nog steeds warm over gesproken wordt. Voor Ralph van Manen was het dan ook niet meer dan logisch dat een avond waarin hij zijn bijna veertig jaar als artiest viert, op diezelfde manier opgezet is.

Denise Brand

Voor de ‘Tomorrow’s Yesterdays’ concerten deelt Ralph het podium met Denise Brand. Zij zong mee met diverse tours, waaronder Ralphs John Denver tributes. Denise heeft als pianiste veel nationale en buitenlandse artiesten begeleid en is verder bekend door haar lange samenwerking met Kees Kraayenoord, uitzendingen van Nederland Zingt en de groep Eastville.

Henk Jansen

Andere gast Henk Jansen maakt het ‘basis trio’ van de beroemde (semi-)akoestische concerten en de close harmony vocalen van weleer compleet. Henk presenteerde in 2020 zijn album ‘Morgen Zien We Wel Weer’ waarop hij samen met Ralph het lied ‘Kijk Naar Me Om’ zong. “Het is bijzonder om te merken dat die tijd van de akoestische concerten nog zo leeft bij het publiek” zegt Ralph. “Toen we afgelopen jaar een concert in deze setting gaven in Veenendaal, waren de reacties ook echt warm en enthousiast. Deze muziek heeft door de jaren zoveel gedaan en kennelijk nog niets aan impact verloren. Dat gaan we vieren op de best mogelijke manier; met de muzikanten en de opzet die toen zo populair werd en die mensen zich nog het beste herinneren. Daarnaast wil ik alvast nieuw materiaal laten horen wat nog niet is verschenen. En wat voor omgeving is daar beter voor dan zo’n concert?”

Hele repertoire

Ga er maar goed voor zitten, want het hele repertoire door de jaren heen komt langs! Van vroege liedjes uit de tijd van ‘Face The Feeling’ en ‘Language Of Love’ tot en met het nieuwste Nederlandstalige repertoire van de laatst verschenen plaat ‘De Liefde Nog Het Meest’.

24 feb – Alphen aan den Rijn
2 mrt – Barendrecht
15 mrt – Eindhoven
17 mrt – Haarlem
5 apr – Enumatil (Groningen)
12 apr – Delfgauw
13 apr – Borger
19 apr – Cadier en Keer (Maastricht)

Tickets: www.eventsforchrist.nl
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen
Web: www.ralphvanmanen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies