Dirk van Genderen: Situatie in Israël is buitengewoon ernstig

Zeer dringende oproep tot gebed voor Israel en voor het Joodse volk. De actuele situatie is buitengewoon ernstig. Bij het Israëlische leger zijn alle verloven ingetrokken. Na een Israëlische aanval deze week op het Iraanse consulaat in de Syrische hoofdstad Damascus, waarbij zeven hoge Iraanse militairen werden gedood, houdt Israel serieus rekening met Iraanse vergeldingsacties. Ook staat men paraat om land en volk te beschermen tegen aanvallen van de Palestijnse terreurorganisatie Hezbollah vanuit Libanon. 

Ondertussen komt Israel steeds meer alleen te staan in de wereld. Deels door toenemend antisemitisme, onder meer door onjuiste berichtgeving in de media over Israel en haat tegen het Joodse volk. Deels ook door fouten, gemaakt door het Israëlische leger, zoals eerder deze week bij een aanval in Gaza, waarbij zeven hulpverleners van de organisatie World Central Kitchen om het leven kwamen. Israel heeft de volledige verantwoordelijkheid hiervoor inmiddels op zich genomen en enkele betrokkenen ontslagen. 

Dillema’s

Bijna alle landen en (vredes)organisaties dringen bij Israel aan op een onmiddellijk staakt het vuren. Terwijl er nog voortdurend raketten vanuit Gaza worden afgevuurd op Israel. Terwijl de Israëlische gijzelaars nog gevangen worden gehouden in Gaza. Terwijl ook Hezbollah op het punt staat Israel aan te vallen. 

Fouten

Iedereen verlangt naar vrede, zeker ook Israel, tegelijk is het gerechtvaardigd dat Israel de Hamas-moordenaars, die zoveel onschuldige landgenoten hebben vermoord en ontvoerd, wil uitschakelen. Dat daarbij fouten worden gemaakt, jazeker. Het is goed dat Israel dat erkent. 

‘We redden het zelf niet’

Als ik het nieuws uit Israel goed interpreteer, zowel vanuit Messiaanse als neutrale bron, dan proef ik iets van een toenemend besef: ‘We redden het zelf niet. We hebben altijd gedacht dat we onszelf wel kunnen redden en anders hebben we Amerika nog wel en andere bondgenoten. Maar nu lijkt alles anders te worden: de hele wereld keert zich tegen ons. En waarom eigenlijk?’
En her en der beginnen mensen in Israel tot God te roepen, Bijbels worden geopend, de Psalmen worden gelezen… 

Bidt mee

Bidt u mee voor de vrede van Jeruzalem, om bescherming van land en volk? Bid om wijsheid voor de leiders van de regering en van het leger. Bid om bevrijding van de gegijzelden. Bid dat de ogen van mensen opengaan voor de Messias, Jesjoea, de Heere Jezus.
Maar bid ook om bescherming van onschuldige burgers in Gaza. Dat zij gespaard blijven, dat ze hulp ontvangen, dat ook zij de Heere Jezus mogen leren kennen.

Auteur: Dirk van Genderen
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen
Web: www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies