Israël bereidt zich voor op een mogelijke confrontatie met Iran

Amir Tsarfati: Wat een week is dit geweest. Als er een bijbelse zin is die mijn regio de afgelopen zeven dagen het beste beschrijft, dan is het wel: “oorlogen en geruchten van oorlogen”. Van de aanval in Syrië waarbij meerdere hooggeplaatste Iraniërs om het leven kwamen tot de dreigende oorlog met Hezbollah in het noorden tot de dreigende invasie van de IDF in Rafah in de Gazastrook, de spanning heeft ongekende hoogten bereikt.

En alsof dat nog niet genoeg is, bereidt Israël zich voor op een mogelijke en dreigende confrontatie met Iran in de komende dagen. Meer daarover hieronder.

Verenigde Staten onbetrouwbaar

Wat nog erger is, is dat Israëls oude vriend in het westen, de Verenigde Staten, onbetrouwbaar is geworden tijdens enkele van Israëls donkerste dagen sinds de wedergeboorte van de natie in 1948. Dit is grotendeels te wijten aan de huidige regering. Bovendien beginnen sommige bekende “conservatieve” stemmen in het westen de denkrichting aan te nemen dat het on-Amerikaans is om middelen in andere landen te steken, waaronder Israël. Degenen die deze denkwijze overwegen wil ik uitdagen met een eenvoudige herinnering: God zal op een dag de naties beoordelen op basis van hun behandeling van Israël, en Israël alleen.

Genesis 12:3a

“Ik zal zegenen wie u zegenen, en wie u vervloekt, zal Ik vervloeken…”

Joël 3:1-2

“Want zie, in die dagen en in die tijd, als Ik een omkeer zal brengen in de gevangenschap van Juda en Jeruzalem, zal Ik alle heidenvolken bijeenbrengen en hen doen afdalen naar het dal van Josafat. Daar zal Ik met hen een rechtszaak voeren, vanwege Mijn volk en Mijn eigendom Israël, dat zij onder de heidenvolken verstrooid hebben. Mijn land hebben zij verdeeld.”

Matteüs 25:37-40

“Dan zullen de rechtvaardigen Hem antwoorden: Heere, wanneer hebben wij U hongerig gezien en te eten gegeven? Of dorstig en te drinken gegeven? Wanneer hebben wij U als een vreemdeling gezien en gastvrij onthaald, of naakt en hebben U gekleed? Wanneer hebben wij U ziek gezien of in de gevangenis en zijn bij U gekomen? En de Koning zal hun antwoorden: Voorwaar, Ik zeg u: voor zover u dit voor een van deze geringste broeders van Mij gedaan hebt, hebt u dat voor Mij gedaan.”

God zal niemand vragen of hij of zij opkwam voor Amerika of een andere natie. Hij zal alleen vragen of ze voor Israël zijn opgekomen. Laat de vijand je in deze historische tijden van bijbelse proporties niet misleiden. Opkomen voor Israël is geen optie van God; het is een gebod van God.

Het Midden-Oosten

Wat een mijlpaal om 500.000 abonnees op mijn Telegram-kanaal te hebben bereikt! Bedankt voor je steun aan dit kanaal waarmee ik actuele berichtgeving kan geven over nieuws in Israël, het Midden-Oosten en de rest van de wereld. Als je nog geen abonnement hebt, doe dat dan vandaag nog! Telegram:  t.me/beholdisraelchannel

Israël

Zoals ik al zei, is de spanning in Israël op dit moment ongekend hoog. Naast de broodnodige justitiële hervorming in mijn land, woedt de oorlog in Gaza voort, maken we ons op voor escalaties met Iran en krijgen we bijna dagelijks aanvallen aan onze noordgrens. Ik kan u verzekeren dat een conflict met Hezbollah ook in het verschiet ligt. Het doel van de IDF en de Israëlische regering is echter om eerst de zaken in Gaza af te ronden – in het bijzonder in de stad Rafah, het laatste bolwerk van Hamas. En ja, ongeacht wat de wereldmedia u vertellen, we gaan binnenkort Rafah binnenvallen en de klus afmaken. Er vinden daar al aanvallen plaats.

Misschien denk je nu: “Amir, zal dit Israël niet nog meer isoleren als landen hun steun intrekken omdat Israël geen staakt-het-vuren bereikt?” Daarop is mijn antwoord tweeledig: 1) Hamas heeft elk voorstel voor een staakt-het-vuren afgewezen. 2) Hoewel het een schok is om in deze bijbelse tijden te leven, openbaarde mijn God eeuwen geleden al dat Israël op een dag geïsoleerd zou worden van de rest van de wereld, zodat alleen Hij voor haar zou ingrijpen. Nogmaals, dit zijn tumultueuze tijden, maar de God van Israël zal Zijn beloften waarmaken.

Gaza & Hamas

Een van de grootste klachten van de VN en de wereldgemeenschap heeft te maken met het vermeende dodental onder burgers in Gaza. Ten eerste is oorlog lelijk, maar de IDF doet er alles aan om het aantal burgerslachtoffers tot een minimum te beperken en te voorkomen. En laten we niet vergeten dat Hamas zijn mensen gebruikt als menselijk schild. Ze hebben de daad van lafheid geperfectioneerd. Ten tweede kwam woensdag in een rapport naar voren dat de door Hamas geleide organisatie die verantwoordelijk is voor het bijhouden van het dodental in Gaza meer dan 1/3 van de vermeende doden niet kon valideren. Meer dan 11.000 van de meer dan 30.000 doden konden niet eens worden geverifieerd.

Dinsdag kwam aan het licht dat een Israëlische aanval drie zonen van Hamasleider Ismail Haniyeh had gedood. Bovendien werden enkele van zijn kleinkinderen gedood. Je zou denken dat er grote rouw zou zijn. Dat is niet het geval als je meer van de dood houdt dan van het leven. Hij dankte zijn niet-bestaande god voor hun martelaarschap.

De IDF blijft op dit moment in meerdere gebieden in Gaza opereren. Vaak verwijderen de troepen zich tijdelijk van enkele belangrijke locaties, waardoor de terroristen uit hun holen komen, wat leidt tot hun eliminatie.

Libanon, Syrië en Hezbollah

Zoals eerder gezegd, ziet Israël een oorlog met Hezbollah aan de horizon verschijnen – het is slechts een kwestie van tijd. En als we niet met een directe aanval van Iran afrekenen, kun je er zeker van zijn dat we te maken krijgen met meer aanvallen over onze noordgrens. Door Gods genade hebben we niet te maken gehad met Hezbollah terwijl we de zaken in Gaza afwikkelden, wat ons de tijd heeft gegeven om versterkingen naar het noorden te verplaatsen en meer munitie en wapens te produceren.

Iran

Wat geen verrassing is, is dat de Islamitische staat Iran doorgaat met het ontwikkelen van zijn nucleaire programma met het oog op het verkrijgen van een kernwapen – iets waar ze niet langer vaag over doen. Iran blijft ook strategisch chaos zaaien in het Midden-Oosten via zijn proxies in de regio. Bovendien is Israël voorbereid op een militaire confrontatie met Iran na de gerichte moord op twee generaals van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) en vijf anderen die banden hebben met de terreurorganisatie. Dit gebeurde toen de Israel Defense Force (IDF) een bijgebouw in Damascus, Syrië, met de grond gelijk maakte dat toebehoorde aan de Iraanse ambassade. Eén van de omgekomen Iraanse personeelsleden zat in de besluitvormingsgroep van Hezbollah en speelde een cruciale rol in de planning van het bloedbad van 7 oktober.

De Iraniërs weten dat als ze Israël rechtstreeks proberen aan te vallen, hun nucleaire sites in het vizier van de IDF zullen komen.

De Verenigde Staten

Terwijl de regering van de VS periodiek steun betuigt aan Israël, flirt de huidige regering met een gevaarlijke lijn wat betreft het in gevaar brengen van haar relatie met ons tijdens enkele van onze donkerste uren. Enkele van de meer recente negatieve onthullingen uit de VS zijn de beslissing om producten afkomstig uit “Joodse nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever” te labelen, verhoogde druk in de vorm van het onthouden van hulp als we niet streven naar een staakt-het-vuren in Gaza, en nog veel meer. De bevelhebber van het US Central Command, generaal Michael E. Kurilla, is nu op bezoek in Israël om te overleggen met militaire topfunctionarissen ter voorbereiding op een aanval vanuit Iran.

De tijd zal het leren, maar deze huidige regering in de VS plaatst zichzelf in een zeer zwakke en gecompromitteerde positie, als die er al niet was.

Over ons werk

Ik ben blij jullie te kunnen vertellen dat we aanzienlijke vooruitgang boeken op de locatie van BI CONNECT! Wat eens een lege bouwplaats zonder vorm was, begint er nu uit te zien als een prachtig kantoor en atelier. Ik kan niet wachten om te beginnen met online bediening vanuit deze faciliteit waar God ons rijkelijk mee gezegend heeft.

Hoewel het concept van het oordeel voor ongelovigen algemeen bekend en geaccepteerd is, begrijpen maar weinigen dat er ook een oordeel wacht voor gelovigen; een heel ander oordeel. Waar is de bemazitting van Christus? Hoe kunnen we daar komen? Wanneer zal het gebeuren en hoe anders zal het zijn? Dit en meer komt aan bod in Amir’s onderricht, The Bema Seat of Christ, morgen om 12:00 PM PDT!

Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor de overweldigende steun die velen van jullie mij op sociale media hebben gestuurd met betrekking tot jullie liefde voor Israël. Bovendien wil ik jullie heel erg bedanken voor jullie trouwe financiële steun en jullie overvloed aan gebeden die de kracht vormen voor wat we elke dag doen.

Als u wilt, bid dan alstublieft voor de gezondheid en het welzijn van mijn team. Er is een aanzienlijk aantal uitdagingen geweest voor leden van de Behold Israel familie. Uw gebeden namens hen zijn zeer welkom.

Ondanks de koers die de wereld vaart, geloof ik dat onze God grote dingen in petto heeft wat betreft de bediening in de komende maanden. Mogen we allemaal ijverig blijven om onze bediening in deze laatste dagen te vervullen, terwijl we met spanning op Zijn wederkomst wachten.

Efeziërs 3:20-21

“Hem nu, die bij machte is boven alles wat wij vragen of denken, zeer veel te doen, naar de kracht die in ons werkt, Hem zij de heerlijkheid in de gemeente, door Christus Jezus, tot in alle generaties, voor eeuwig en altijd. Amen.”

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald vanuit de nieuwsbrief van Amir van donderdag 11 april 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies