Stichting Mondzorg – Kiezen voor Gods Koninkrijk

Veel mensen – denk aan ouderen met dementie in verpleeghuizen en psychiatrische patiënten in instellingen – kunnen niet naar de tandarts, hoe nodig dat soms ook is. Het is een schrijnende situatie maar wel de reden dat in 2011 Stichting Mondzorg werd opgericht: een organisatie die in Nederland mondzorg verleent aan mensen die zelf niet goed voor hun gebit kunnen zorgen, en daarmee Gods liefde laat zien.

God centraal

Als christenen willen we graag omzien naar mensen in nood. Stichting Mondzorg doet dit door zich in te zetten voor kwalitatief goede mondzorg voor iedereen. Het belangrijkst vinden ze daarbij dat ze mensen helpen de liefde van God te zien en te ervaren. Niet voor niets is hun motto ‘Kiezen voor Gods Koninkrijk’. Ook op de werkvloer geeft de stichting uiting aan haar christelijke identiteit door iedere dag online te starten met een gebed en overdenking. Daarnaast komen eens per maand de teams op kantoor samen om te bidden voor patiënten.

Wat Stichting Mondzorg doet

Gespecialiseerde mondzorgteams bezoeken verpleeghuizen en instellingen om de mondgezondheid van hun patiënten op peil te krijgen en houden. Waar nodig verzorgen tandartsen en mondhygiënisten ook curatieve mondzorg in hun hypermoderne mobiele tandartspraktijken. In samenwerking met andere christelijke organisaties en kerken bieden zij tijdens hun outreaches gratis mondzorg aan mensen die om financiële redenen niet in staat zijn om goed voor hun mondhygiëne te zorgen. Het doel van deze outreaches is om mensen te vertellen over Gods liefde.

Preventie-assistent

Instellingen maken graag gebruik van de diensten van Stichting Mondzorg, waardoor de organisatie vrijwel altijd op zoek is naar nieuwe medewerkers. Momenteel is de stichting op zoek naar preventie-assistenten en mondhygiënisten in de regio Zuid-Holland. In deze baan kun je jouw liefde voor God en passie voor mensen combineren met je professionele kwaliteiten. Je komt te werken binnen een klein team met een prettige werksfeer waarin ruimte is voor persoonlijke- en geestelijke ontwikkeling. Binnen Stichting Mondzorg is geen enkele werkdag hetzelfde en staan jij en de patiënten centraal. Kijk voor meer info op jobfish.nl/smz.

Solliciteren

Ben jij degene die met Stichting Mondzorg gaat werken aan kwalitatief goede mondzorg? Ben je opgeleid tot tandartsassistent of mondhygiënist, heb je passie voor God en voor mensen en wil je bijdragen aan de doelstellingen van de stichting? Stuur dan je cv en motivatie via Jobfish.

Jobfish: Christen en werk

Deze vacatures worden aangeboden via Jobfish, de vacaturebank die christelijke werkgevers en werkzoekenden met elkaar verbindt. Jobfish gelooft dat God voor iedereen een plan heeft en hoopt op deze manier een bruikbare schakel te zijn in het ontdekken van dit plan!

Meer informatie over dit artikel:
Website: www.stichtingmondzorg.nl
Web: www.jobfish.nl
Vacature: Preventie-assistent
Foto: Stichting Mondzorg

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies