The Mall van Youth for Christ Gorinchem gaat zelfstandig verder


Jongerencentrum The Mall van Youth for Christ Gorinchem gaat zelfstandig verder. The Mall Gorinchem was ruim twintig jaar onderdeel van Youth for Christ, maar staat vanaf 2024 op eigen benen.

Het besluit om zelfstandig verder te gaan is niet over een nacht ijs gegaan. In ruim twintig jaar tijd is The Mall onder de vleugels van Youth for Christ gegroeid tot een bloeiende organisatie voor missionair en preventief jongerenwerk, die veel jongeren opzoekt, helpt te groeien en hoop geeft, vanuit de liefde van Jezus Christus. The Mall is de laatste jaren echter steeds meer op eigen benen gaan staan. “Daarbij bepalen wij grotendeels ons eigen beleid en starten wij zelf initiatieven, die volledig op de lokale situatie zijn afgestemd. Zoals jongeren het ouderlijk nest verlaten, is het ook voor ons tijd om dat nu te doen”, vertelt The Mall-bestuursvoorzitter Pieterjan van Wijngaarden.

Daarom is in goed overleg besloten dat The Mall Gorinchem zelfstandig verdergaat. “Hierdoor hebben wij nóg meer slagkracht om het jongerenwerk vorm te geven in Gorinchem. Zo worden we echt volledig van en voor Gorinchem”, aldus Van Wijngaarden. “We blijven vanuit dezelfde overtuiging en waarden ons werk doen. Ook blijven we daarbij samenwerken met verschillende lokale Youth for Christ-plekken. Maar ons werk zal nog meer gericht zijn op de lokale jongeren, met initiatieven die de Gorinchemse jongeren aanspreken.”

Hoewel adjunct-directeur Cees van ’t Veer van Youth for Christ Nederland het jammer vindt dat de samenwerking eindigt, kijkt hij terug op een heel vruchtbare tijd. “In de afgelopen twintig jaar zijn er veel jongeren aan The Mall Gorinchem verbonden en wij geloven dat dit in de toekomst zo zal blijven. Daarom wensen we The Mall Gorinchem Gods rijkelijke zegen toe in het vervolg van hun missie in Gorinchem en omstreken”, aldus Van ’t Veer.

Over Youth for Christ

Youth for Christ biedt op dertig locaties in Nederland missionair jongerenwerk. Dit doen zij op straat, op school, online en in de kerk. Gedreven door Gods liefde zoeken jongerenwerkers van Youth for Christ jongeren op waar zij zijn, bieden hen hoop en begeleiden hen op weg naar een volwaardige plek in de samenleving. Youth for Christ verlangt ernaar dat jongeren positief reageren op de onvoorwaardelijke liefde van God binnen een levende relatie met Jezus, en dat zij herstel vinden op alle gebieden van hun leven.

Auteur: Charlotte Jordaan
Youth for Christ Nederland
Web: www.yfc.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies