Conferentie Bijbels Beraad M/V: Zelfaanbidding als nieuwe religie

Op woensdag 26 juni hopen Carl Trueman, Päivi Räsänen en Sharon James een bijdrage te leveren aan de interkerkelijke conferentie ‘Zelfaanbidding als nieuwe religie’. ln een tijd waarin mensen liefhebbers zijn geworden van zichzelf (2 Tim.3:2) en ‘het ik’ wordt aanbeden wil Bijbels Beraad M/V bezinnen op een Bijbelse visie op identiteit, man, vrouw, huwelijk en seksualiteit.

Prof.dr.Carl Trueman, onder meer bekend als auteur van ‘Vreemde nieuwe wereld’, zal zowel in het ochtend- als middaggedeelte spreken over het ontstaan van de vreemde nieuwe wereld en het leven in deze nieuwe wereld. Na zijn bijdragen zijn er reflecties door onze lectoren dr. B.A. Zuiddam en dr. M. Klaassen en is er voor de aanwezigen gelegenheid om vragen te stellen. De Finse parlementariër Päivi Räsänen die vervolgd wordt wegens uitspraken over homoseksualiteit spreekt in het middaggedeelte over het recht en de noodzaak van ‘spreken en geloven’. De Britse dr. Sharon James van Christian lnstitute, auteur van ‘Leugens en waarheid’ dat onlangs voor het eerst in het Nederlands verscheen, zal een bijdrage leveren over ‘The war of worldviews’.

Doel

Doel van de conferentie is om toerusting te bieden aan predikanten, ambtsdragers, voorgangers, schoolleiders, jeugdwerkers, pastorale werkers, docenten, studenten en gemeenteleden over de fronten van deze tijd en om daarin waarheid te onderscheiden van heersende leugens. Deelname is kosteloos, een gift wordt op prijs gesteld. Aanmelden kan via bijbelsberaadmv.nl/bijeenkomsten
Bijbels Beraad Man/Vrouw is een breed interkerkelijk platform dat staat voor de Bijbelse visie op man, vrouw, huwelijk en seksualiteit.

Wat doet Bijbels Beraad M/V?

Kerken vragen om hulp bij toerusting. Scholen vragen ons om advies. Ouders hebben behoefte aan steun. Ambtsdragers vragen om raad. Mensen die met persoonlijke vragen worstelen, zoeken hulp. Jongerenwerkers, studentenverenigingen, docenten, psychologen en huisartsen weten ons steeds vaker te vinden. Er is behoefte aan grondige, Bijbelse doordenking van vraagstukken rond man, vrouw, huwelijk, seksualiteit en de praktische toepassing daarvan, in een samenleving waarin traditionele Bijbelse waarden worden ingeruild voor begrippen als diversiteit en inclusiviteit.

Lezingen en conferenties

Om christenen toe te rusten verzorgt Bijbels Beraad M/V lezingen en conferenties. De vraag hiernaar is hoog, tonen de grote aantallen bezoekers. Om een Bijbelse visie uit te dragen geven wij brochures en boeken uit en publiceren we in de media. Auteurs uit onze brede achterban voorzien van onderbouwde informatie over allerlei relevante onderwerpen op onze wesbite. Onze lectores, dr. M. Klaassen en prof. dr. B.A. Zuiddam, bezinnen zich op een Bijbelse visie vanuit theologisch, ethisch en pastoraal perspectief en spreken hier graag over.

Werkgroepen Struggel

Bijbels Beraad M/V adviseert aan mensen die met persoonlijke vragen worstelen en biedt steun aan ouders; mede via de werkgroepen Struggel (bestaande uit mannen en vrouwen die zelf ervaring hebben met homoseksuele gevoelens) en TROOST (Een lotgenotengroep voor ouders van kinderen met transgendergevoelens).

Lezingen en nieuwsbrief

Middels de wekelijkse nieuwsbrief houdt Bijbels Beraad M/V haar achterban op de hoogte van publicaties en de toenemende druk op het Bijbelse huwelijk en seksualiteit door actuele (nationale en internationale) ontwikkelingen. Daarnaast houden wij ook met regelmaat lezingen over onderwerpen rondom de verhouding man/vrouw, huwelijk en seksualiteit.

Web: www.bijbelsberaadmv.nl
Auteur: Hennie Bakker
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies