FMNR is een eenvoudige methode om honger te bestrijden

Stel je voor: De wereld bosrijker maken én daarmee honger bestrijden. Er is een eenvoudige methode om de aarde bosrijker en voedzamer te maken. Een aanpak die zelfs met een alternatieve nobelprijs bekroond is! Het heeft het leven van de Keniaanse Rose en haar gezin gered. Een voor en na foto. Voor: Dor en droog land. Na: Een groen gebied met gras en bomen. De impact van FMNR in Luhundwa, centraal Tanzania.

Rose verliest van de een op de andere dag haar man. Als moeder van 3 jongens, staat ze er opeens alleen voor. Ze heeft geen inkomsten of voedsel. En dat terwijl ze in een kurkdroog gebied woont, waar niks lijkt te groeien.

Unieke snoeimethode

Via World Vision leert Rose over ‘Farmer Managed Natural Regeneration’ (FMNR). Door deze unieke snoeimethode leren boeren hoe kleine struikjes kunnen uitgroeien tot grote bomen. Met de bomen komt ook het leven terug op het land van Rose. De bomen houden water vast, waardoor de rode stoffige grond vruchtbaar wordt. Met het eten dat nu op haar land groeit, kan Rose haar zoontjes voeden. De rest verkoopt ze voor extra inkomsten.

Jouw gift is 3x zoveel waard. Voor elke euro geeft een grote donateur er twee bij.
Er zijn nog talloze gezinnen in Kenia die lijden onder honger en droogte. Help deze gezinnen met een FMNR-training, zodat zij net als Rose weer kunnen leven van hun land.

FMNR werkt

Hierboven zie je foto’s van droge dorre plekken die in een paar jaar tijd veranderden in groene gebieden. Van woestijn naar oase. Het effect? Boeren in Niger produceren nu 500.000 ton graan per jaar méér dan in de jaren voordat ze FMNR toepasten. Daardoor zijn 2,5 miljoen mensen nu meer zeker van voedsel.

Gift

Met jouw gift help je families aan een betere oogst door FMNR-training. Help jij honger te bestrijden in Kenia door bomen te laten groeien? Ja, ik wil Keniaanse families helpen
Jouw steun maakt een wereld van verschil voor mensen zoals Rose.

Auteur: Marco van der Graaf
Web: World Vision Nederland
Foto van Marco van der Graaf

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies