Jorn Rietveld naar Papoea-Nieuw-Guinea voor Bijbelvertaalwerk

Jorn Rietveld is voor Wycliffe Bijbelvertalers uitgezonden naar Papoea-Nieuw-Guinea. Hij gaat daar aan de slag als programmeur. Jorn is uitgezonden vanuit de Hervormde Gemeente te Leerdam en de Protestante Gemeente Zoetermeer-Zuid.

Jorn wordt een van de programmeurs in het dorp Ukarumpa, waar veel zendelingen wonen. Daarmee ondersteunt hij het Bijbelvertaalwerk in Papoea-Nieuw-Guinea. Er worden 830 talen gesproken in het land. In 250 talen is inmiddels een Nieuwe Testament beschikbaar, slechts 15 taalgroepen hebben een hele Bijbel. Goede software is onmisbaar in het Bijbelvertaalwerk. Jorn ziet ernaar uit om zijn talenten en ervaring in te zetten en van betekenis te zijn voor de mensen en het Bijbelvertaalwerk in Papoea Nieuw-Guinea.

Vanuit Leerdam en Zoetermeer

Jorn is uitgezonden vanuit twee kerkelijke gemeenten, de Hervormde Gemeente te Leerdam en de Protestantse Gemeente Zoetermeer-Zuid. De uitzenddienst in Leerdam werd geleid door ds. G.A. Termaat. Hij sprak over ‘Gaan voor het Woord’, naar aanleiding van Handelingen 8 vers 35. Begin april werd Jorn uitgezonden vanuit De Regenboog in Zoetermeer. In deze dienst ging ds. J. van der Wolf voor. De tekst voor de verkondiging was uit Johannes 20:21: ‘Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit.’

Werken voor Wycliffe Bijbelvertalers

Wereldwijd heeft 1 op de 5 personen nog geen Bijbel in hun eigen taal. Daarom zet Wycliffe Bijbelvertalers zich in om gedreven mensen uit te zenden. Van projectmanagers tot theologen, van HR-medewerkers tot taalkundigen, van financieel specialisten tot IT’ers. Jorn: “Als je zelf nadenkt over zending wil ik je aanmoedigen om in beweging te komen. Probeer een stap te zetten, ga maar, God leidt wel. Hij brengt je op een plek waar Hij je kan gebruiken.”

Meer: Jorn Rietveld
Web: Wycliffe Bijbelvertalers
Auteur: Wycliffe Bijbelvertalers

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies