Mirjam Bikker: Catshuissessie over antisemitisme in de samenleving

Minister-President Rutte moet vertegenwoordigers vanuit onder meer universiteiten, onderwijskoepels, bedrijfsleven zoals supermarkten en Big Tech aanspreken op hun verantwoordelijkheid om maatregelen tegen antisemitisme te nemen. Aanleiding is de toenemende stijging van haat tegen Joden in Nederland. “De toekomst van de Joodse gemeenschap in Nederland staat op het spel. Dat vraagt iets van ons allemaal”, aldus Mirjam Bikker.

ChristenUnie-leider Mirjam Bikker: “Steeds meer Joodse gezinnen vragen zich af of Nederland nog veilig is, universiteiten dreigen een onveilige plek te worden en online woekert antisemitisme steeds maar weer door. En dan is de vraag wat ons antwoord hierop is. Wat doen we als de toekomst van de Joodse gemeenschap op het spel staat? Het is een vraag voor ieder schoolbestuur, supermarkt, theaterzaal, voor iedere burgemeester, online platform, of universiteit: Wat kan ik doen, op mijn plek om dit te bestrijden? Zodat Joodse Nederlanders ook hier voluit deel kunnen nemen aan de samenleving?’’

Veiligheid van Joodse gemeenschap bewaken

Mirjam Bikker wil daarom dat de minister-president de vertegenwoordigers van verschillende sectoren aan tafel haalt om samen met de Joodse gemeenschap harde afspraken te maken ‘om de veiligheid van de Joodse gemeenschap te bewaken’. Op belangrijke momenten kan de minister-president zo’n catshuissessie organiseren. Dit is zo’n moment. Hierbij moeten ook vertegenwoordigers uit onder andere de sport, cultuursector en de politie worden uitgenodigd.

Donderdagavond 25 april

De ChristenUnie doet dit voorstel donderdagavond tijdens het Kamerdebat over antisemitisme in Nederland. Eerder deze maand nam Bikker het initiatief, samen met de VVD, voor een breedgesteunde verklaring tegen Jodenhaat.

Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen
Auteur: Tim Kuijsten
Web: www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies