Leerlingen Gomarus Drachten in actie voor aidsproject in Zuid-Afrika

Afgelopen weken voerden de eerste- en tweedeklassers van het Gomarus College in Drachten actie voor twee projecten van Verre Naasten in Zuid-Afrika. Alweer voor het vierde jaar stond de Maak Meer Marathon op het programma, vol met allerlei sponsoracties voor het goede doel.

Met hun zelfbedachte acties wisten de ruim 250 leerlingen maar liefst 13.274 euro in te zamelen. Het geld is bestemd voor het aidsproject Khothatsong in Zuid-Afrika. Khothatsong is een partner van mission-organisatie Verre Naasten. De leerlingen kozen zelf voor welk project ze actie voerden: een auto voor het vervoeren van aidspatiënten of voor een broodbakkerij.

Prachtige eindbedrag

De onthulling van het eindbedrag gebeurde donderdagmiddag 25 april. Tijdens een feestelijk moment maakten de leerlingen het prachtige eindbedrag bekend. Ook werd een aantal leerlingen beloond voor hun originele acties.

Lisette Vossebelt, medewerker communicatie en fondsenwerving bij Verre Naasten, was bij de afsluiting aanwezig en nam de cheque in ontvangst: ‘Geweldig om te zien hoe fanatiek de leerlingen aan de slag zijn geweest om geld op te halen. Op dinsdag 23 april was ik er bij toen een aantal leerlingen auto’s gingen wassen en een sponsorloop liepen. Mooi om te zien dat ze in actie komen voor hun ‘verre naasten’ in Zuid-Afrika en zo van betekenis zijn voor de mensen daar.’

Persoonlijke actiepagina

De actie startte op dinsdag 5 maart met presentaties in alle deelnemende klassen. Via een persoonlijke actiepagina op www.mijnmission.nl zamelden de leerlingen vervolgens geld in.
In totaal wisten de leerlingen 13.247 euro in te zamelen voor het aidsproject Khothatsong en het ABBA broodproject in Zuid-Afrika. Met het geld kan er een auto gekocht worden om de aidspatiënten in te vervoeren. Ook wordt er voor het ABBA broodproject een container geplaatst waarin het team een broodbakkerij begint om brood te verkopen en uit te delen aan arme gezinnen.

Over Verre Naasten

Geloof delen wereldwijd Verre Naasten is een landelijke mission-organisatie die kerken in Nederland ondersteunt bij de uitvoering van hun mission-werk in binnen- en buitenland. De missie is: geloof delen wereldwijd! 2 op de 3 mensen wereldwijd kennen Jezus niet als hun Redder. Daarom ondersteunt Verre Naasten, samen met kerken in Nederland, lokale kerken en organisaties in binnen- en buitenland die daar volop mee bezig zijn. Kerken en organisaties die het geloof willen delen, in woord en daad.

Auteur: Lisette Vossebelt
Beeld: Verre Naasten
Web: www.verrenaasten.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies