Activisten zijn vandaag het bureau van de ChristenUnie binnengedrongen

Eerder vandaag is een groep activisten van het Christelijk Collectief het partijbureau van de ChristenUnie binnengedrongen. De ChristenUnie keurt deze actie ten stelligste af. Demonstreren is een groot goed in ons land. Ongevraagd een pand binnendringen valt daar niet onder. Integendeel. Het brengt de veiligheid van onze medewerkers in gevaar. Dat is onacceptabel.

Pro-Palestijnse activisten van het Christelijk Collectief zijn vandaag het partijbureau⁩ binnengedrongen. Eerder werd het kantoor beklad. Denken de activisten met deze intimidatie werkelijk Gazanen te helpen?

Het aanbod om met enkele van de demonstranten het gesprek aan te gaan werd geweigerd. Men weigerde vervolgens het pand te verlaten. De politie van Amersfoort heeft hen na enkele uren verwijderd.

De ChristenUnie staat voor de democratische rechtsstaat. Daar hoort voluit het vrije debat en het demonstratierecht bij. Zo kunnen we verschillen van mening. Maar wij verwerpen intimiderende acties die dat ondermijnen. Binnen onze partij blijft de ruimte om het gesprek te voeren, ook over het conflict in Gaza. Zodat we samen binnen de grenzen van onze democratische rechtsstaat blijven zoeken naar wegen tot vrede en recht.

Auteur: ChristenUnie
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen
Web: www.christenunie.nl
Zie ook: www.volzin.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies