Hulpproject voor kinderen in Rwanda wordt vernieuwd

Hulporganisatie Red een Kind start in 2025 met een vernieuwend project in Rwanda. We hebben een goede samenwerking met de overheid in dit land, waardoor we een stap vooruit kunnen zetten met een nieuwe aanpak. Zo kunnen we nóg meer impact maken voor méér kinderen! 

Met dit nieuwe project gaan we nog meer onze expertise inzetten: onderwijs en een veilige omgeving voor jonge kinderen. Want daar zijn we goed in: impact voor peuters en kleuters van 0-7 jaar. Uit onderzoek blijkt dat hoe eerder je kan werken aan de ontwikkeling van kinderen, hoe groter het effect is op hun verdere leven.

Hard nodig

In Rwanda is dit hard nodig. Voor kinderen vanaf 7 jaar is onderwijs goed geregeld, maar jonge kinderen vallen buiten de boot. Als gevolg daarvan zijn ze regelmatig alleen thuis omdat de ouders aan het werk zijn om te zorgen voor het inkomen. Een peuter- en kleuterschool betekent dus goed onderwijs, maar ook: een veilige plek! Een sterke start zorgt voor een betere toekomst.

Turakura Kids Rwanda

We willen kinderen beschermen en kijken naar alternatieve manieren voor supporters van ons werk om betrokken te zijn. Daarom bieden we aan de huidige sponsors van Rwanda een nieuw model, dat Turakura Kids Rwanda zal heten. Turakura betekent ‘Wij groeien en leren samen’. We kiezen hierbij voor een unieke aanpak: we laten de klassieke communicatie van sponsorkind naar sponsor – en andersom – los en bieden meer digitaal aan. En het mooie is, de kinderen van Turakura houden de supporters zélf op de hoogte van hun belevenissen in de komende jaren!

Een mooie stap

Simone Schoemaker is manager Fondswerving en Bewustwording en vertelt over het nieuwe model: ‘’Turakura Kids Rwanda is een mooie stap voor Red een Kind als organisatie. Dit alternatief voor kindsponsoring past helemaal bij onze visie op de bescherming van kinderen in kwetsbare situaties.’’

Supporters leren op een heel directe manier de groep kinderen kennen en krijgen een inkijkje in het leven in Rwanda. In de Rwandese cultuur is het gemeenschapsdenken heel belangrijk, en juist dát kunnen de Turakura Kids heel goed laten zien! Want alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.

Web: www.redeenkind.nl
Auteur: Red een Kind
Beeld: © ChristelijkNieuws

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies