Newworldson opnieuw naar Nederland voor eenmalig concert

Als je wilt weten hoe je een grote groep publiek in een zaal in korte tijd mee kunt krijgen in het vieren van een muzikaal feestje, dan kun je een paar dingen doen. Je kunt een paar stijlen onderzoeken om dat te bereiken, zoals gospel, blues en funk. Maar je kunt ook gewoon het Canadese Newworldson voor dat publiek zetten en al vanaf de opening het gewenste resultaat zien.

De band weet met haar smeltkroes van gospel, blues, soul en funk elk optreden memorabel te maken. Een feest is dan ook gegarandeerd als de groep in haar oorspronkelijke vorm terugkeert naar Nederland voor een concert in Veenendaal op 23 mei.

Muzikale vriendschap

Het Nederlandse publiek houdt van goede muziek en als je bovendien die zeldzame ‘klik’ met de Hollanders krijgt, is een muzikale vriendschap voor het leven geboren. Dat overkwam Newworldson; een Canadese band die een unieke mix van stijlen presenteerde bij haar eerste optreden hier. De rest is geschiedenis; Newworldson werd een publiekslieveling die talloze keren terug kwam; in verschillende samenstellingen.

Drummer Mark Rogers

Dit jaar is de groep terug bij haar wortels; een band met ervaren musici die gospel, blues, soul en funk uit elke porie ademen en je meezuigen in die muziek. Zanger en bandleider Joel Parisien wordt nog steeds bijgestaan door drummer Mark Rogers. Ze hebben zich versterkt met Leroy Emmanuel, die eerder speelde met Marvin Gaye en Smokey Robinson. De ervaren bassist John Irvine maakt de groep compleet. Newworldson speelt haar eigen mix van stijlen zonder water bij de tekstuele wijn te doen. En daardoor wordt een avond met de band al snel een feest waarin de positieve boodschap van geloof hand in hand gaat met moeiteloos muzikaal vakmanschap.

De goede boodschap

Op 23 mei is De Basiliek in Veenendaal het decor voor de terugkeer van Newworldson – in een samenstelling zoals ze ooit begonnen; een enthousiaste groep muzikanten met een missie om de goede boodschap niet alleen te brengen met de muziek, maar je deze ook te laten ervaren. Het wordt ouderwets genieten van – en meezingen met – bekende nummers als ‘Working Man’, ‘There Is A Way’, ‘Learning To Be The Light’ en ‘Salvation Station’. De band heeft er zin in. Mis het niet!

Datum: donderdag 23 mei 2024, 20.00, De Basiliek Veenendaal
Tickets: www.eventsforchrist.nl
Beeld: NewWorldSon

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies