David Beesemer: Intimiderende sfeer bij Universiteit Amsterdam

Wie bezetten gisteren de Universiteit van Amsterdam? Waren het alleen studenten of waren het professionele anti-Israëldemonstranten? De leus ‘viva viva intifada’ klonk op de campus: een oproep tot gewelddadige opstand tegen Joden. David Beesemer, voorzitter van Maccabi Nederland, was gisteren bij de UvA en is vandaag bij ons in de studio.

Maccabi Nederland
De Stichting heeft ten doel het door educatie, sport en spel verenigen van leden van de joodse gemeenschap en hun aanverwanten speciaal doch niet uitsluitend jongeren in Nederland ten einde de joodse identiteit en gemeenschapszin binnen de joodse gemeenschap in Nederland te versterken; voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords. David Beesemer is voorzitter van Maccabi Nederland.

Christenen voor Israël

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen wij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. En wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.

Web: www.cvi.nl
Of beluister uitzending via cvi.nl/podcast
Beeld: Videostill YouTube
Auteur: Christenen voor Israël

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies