Mooi project van Compassion: Een Bijbel voor een kind in armoede

Een boek, en dus ook een bijbel, wordt vaak gezien als een luxeproduct voor gezinnen die in armoede leven. Als een gezin al een bijbel heeft, is dat voor jonge kinderen vaak te moeilijk te begrijpen. Daarom worden er op de projecten vaak kinderbijbels gegeven, waardoor kinderen de verhalen op hun eigen niveau kunnen lezen.

In de Compassion-projecten wordt in de lessen aandacht besteed aan de geestelijke ontwikkeling van de kinderen. Dit houdt in dat ieder kind de kans krijgt om een persoonlijke relatie met de Heere Jezus aan te gaan. Ook krijgen kinderen een eigen bijbel. Dit wordt betaald uit het Bijbelfonds.

Help mee: Ik geef een bijbel

In een aantal landen waar we werken, vormen christenen een kleine minderheid, wat kan leiden tot de nodige uitdagingen. Gelukkig kunnen kerken als licht in de wereld, binnen de geldende richtlijnen van de overheden, de liefde van Christus verspreiden. In onze partnerkerken wereldwijd krijgen kinderen overal hetzelfde onderwijs en de liefde en zorg die ze nodig hebben.

KLEIN KIND, GROOT GELOOF

De vader van Elvis (7) uit Bolivia was alcoholverslaafd. Jarenlang bad Elvis dat zijn vader Jezus zou leren kennen. Na een auto-ongeluk raakte zijn vader verlamd en maakte hij een omslag in zijn leven. De gebeden van Elvis waren verhoord. Nu bidt hij dat zijn vader, die in een rolstoel zit, weer mag lopen. Hij gelooft dat God zal voorzien, net als in de verhalen uit de Bijbel. Hij vertelt: ”Waarom zou ik niet geloven? Ik heb gebeden dat mijn vader Jezus in zijn hart mag krijgen, en dat is ook gebeurd.” Elvis is een kleine jongen met een groot geloof. Hij is dol op de zondagsschool en wil graag meer leren over God. De bijbel die hij op het Compassion-project gekregen heeft helpt hem hierbij.

EEN KINDERBIJBEL IN HAAR EIGEN TAAL

Suchada (10) uit Thailand maakt deel uit van de Huay Nam Nak gemeenschap en spreekt net als de meeste mensen in haar gemeenschap Thai. Omdat Thai niet de lokale taal is, zijn Thai bijbels in de omgeving niet beschikbaar. Bovendien kost een bijbel wel $10. Voor gezinnen in armoede, die rond de $2 per dag verdienen, is dit onbetaalbaar.

Suchada: “Ik zou heel lang moeten sparen voor een bijbel en ze worden hier ook niet verkocht.”
Wanneer de projectmedewerkers voor ieder kind in het project een (kinder)bijbel bestellen, is Suchada dolblij. Ze vertelt: “Mijn favoriete bijbelverhaal is het scheppingsverhaal.”

LEZEN MET HET HELE GEZIN

Een bijbel in Djabaro, Togo, kost rond de $6. Toch is het aanschaffen van bijbels voor project-directeur Souk een prioriteit. Hij legt uit: “Samen zijn wij de kerk en de Bijbel is het boek dat wij gebruiken als basis voor al onze lessen.”

Honore (6) kreeg vorig jaar zijn eigen bijbel. Mindabe, vader van Honore, is erg blij dat hij nu een manier heeft om zijn gezin te leren over God, het scheppingsverhaal en de redding van Jezus. De bijbel van Honore wordt door het hele gezin gebruikt en gelezen. Mindabe vertelt: “Ik ben zo blij dat kinderen nu de kans krijgen om in de kennis van God te groeien. Het heeft tot nu toe al veel verschil gemaakt in onze gemeenschap.”

Het kopen en distribueren van bijbels wordt mogelijk gemaakt door het Bijbelfonds.
Help mee en geef een bijbel
Meer informatie: www.compassion.nl
Tekst en foto’s: Compassion Nederland

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies