Amir Tsarfati: Woensdag starten we de eerste uitzending via CONNECT

In april 1915, terwijl hij als brigadechirurg voor de Canadese Veldartillerie in een gebied bij Ieper in België diende dat bekend staat als Vlaanderen, rouwde John McCrae om een vriend die de dag ervoor door artillerievuur verloren was gegaan. Terwijl hij het veld met geïmproviseerde graven met de lichamen van zijn vriend en vele anderen bekeek, zag hij tot zijn verbazing iets moois.

Rondom de verse grafheuvels groeiden wilde klaprozen die dit veld van dood en verderf een frisse, rode uitbarsting van leven gaven. Ontroerd door het schrille contrast tussen leven en dood schreef hij een gedicht getiteld “In Flanders Field”, dat begint met: “In Flanders Field waaien de klaprozen, tussen de kruizen, rij na rij.”

Deze klassieker uit de oorlogspoëzie werd een katalysator voor veel landen om de klaproos te gebruiken als symbool om gevallen soldaten te herdenken op Veteranendag. In Canada, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en vele andere landen worden klaprozen uitgedeeld aan mensen die de doden eren of ze worden verkocht om geld in te zamelen voor veteranengroepen.

CONNECT

Dit contrast tussen dood en leven, het einde en het begin, de vervallen lelijkheid van oorlog en de frisse schoonheid van iets nieuws kwam in me op toen ik laatst CONNECT binnenliep. Van alle tijden voor Behold Israel om zich te richten op het bouwen en lanceren van een nieuwe basis voor bediening in Israël, lijkt midden in een oorlog niet ideaal. De visie voor dit bedieningscentrum was echter al lang voor de gebeurtenissen van 7 oktober in gang gezet. Wij wisten niet wat ons te wachten stond, maar God, die ons deze droom gaf, wist dat wel.

Eerste uitzending woensdag 15 mei

En nu zijn we hier met CONNECT, klaar om van start te gaan. Aanstaande woensdag, 15 mei, hebben we onze eerste uitzending waarin ik Dr. Golan Broshi van het Israel College of the Bible zal interviewen. Ik interviewde hem voor het eerst in 2020 voor de fascinerende video “Wie zijn de echte Joden?”. Zijn kijk op wat er vandaag in Israël en de wereld gebeurt, zou heel interessant moeten zijn. En dit is nog maar de eerste! Er komt nog zoveel meer.

Mijn eigen volk bereiken

Ik heb echt het gevoel dat CONNECT een voorbeeld is van leven dat opbloeit te midden van oorlog. Niet alleen zal Behold Israel in staat zijn om nauwkeurig nieuws te verspreiden, gefilterd door de lens van de Schrift, maar CONNECT zal als een paardenbloem in de wind zijn die de zaden van het Evangelie over de hele wereld verspreidt. Maar waar ik vooral enthousiast over ben, is de wetenschap dat sommige van die zaadjes hier in mijn land Israël zullen vallen. Nooit eerder had ik een basis van waaruit ik mijn eigen volk effectief kan bereiken. Is het niet iets voor God om de deur te openen om de hoop van de Messias hier in Israël te onderwijzen in een tijd waarin mijn volk dat het hardst nodig heeft? Hij is zo goed!

Voor degenen onder jullie die hebben gebeden en de oprichting van CONNECT hebben gesteund, dank ik jullie uit de grond van mijn hart. Jullie staan op het punt om getuige te zijn van de vrucht van jullie tijd en opoffering. Moge God jullie rijkelijk zegenen!

Het Midden-Oosten

Als je dat nog niet hebt gedaan, word dan lid van mijn Telegram-kanaal. Onlangs zijn de 500.000 abonnees gepasseerd en in de afgelopen weken zijn er nog eens 30.000 bijgekomen. Dat komt omdat Telegram de enige plek is waar ik iedereen volledig op de hoogte kan houden van alles wat er gaande is in Israël, het Midden-Oosten en de rest van de wereld zonder dat ik me zorgen hoef te maken dat ik gecensureerd word. Als je de details wilt weten over wat je leest in deze nieuwsbrief, dan is mijn Telegram kanaal de plek voor jou!

Relaties tussen de V.S. en Israël

Herinner je die beste vriend die je had toen je jonger was. Jullie waren dikke maatjes – deden alles samen – tot de dag dat ze de sleutels van je auto afpakten en je vertelden dat ze die pas terug zouden geven als je precies deed wat ze zeiden? Herinner je je dat nog? Nee, natuurlijk niet, want dat is niet wat vrienden doen. Vrienden persen vrienden niet af. Maar dat is wel precies wat de VS nu met Israël doet…

President Joe Biden hield onlangs een mooie toespraak waarin hij beloofde dat noch de Holocaust noch 7 oktober ooit vergeten zouden worden. Maar ondertussen verdraaide hij achter de schermen de arm van Israël om een staakt-het-vuren met Hamas af te dwingen dat de deur zou openen voor een toekomstige 7 oktober. Hoe wordt de arm verdraaid? Door beloofde en broodnodige munitie achter te houden die essentieel is voor Israël om de oorlog voort te zetten.

Zending wapens opgeschort

Gisteravond nog zei Biden op CNN: “Als ze Rafah binnenvallen, lever ik niet de wapens die in het verleden zijn gebruikt om Rafah aan te pakken.” De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft de actie van de president bevestigd door te zeggen dat Amerika al een zending wapens heeft opgeschort die volgens de meesten bestaat uit 6500 geavanceerde JDAM-kits voor de nauwkeurigheid van ongeleide bommen. De woordvoerder van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken, Matthew Miller, kondigde woensdag aan dat de regering overweegt om ook andere zendingen uit te stellen. Maar maak je geen zorgen, zeggen ze, “onze toewijding aan Israël op lange termijn is niet veranderd”. Dus wat u zegt, woordvoerder Miller, is dat zolang we trouwe gehoorzame hondjes zijn, u aardig zult zijn. Maar als we ooit ongehoorzaam zijn, dan slaat u op onze snuiten met een krant en gooit u ons buiten voor de wolven.

Israël is niemands schoothondje – zelfs niet dat van de machtigste natie ter wereld. Tijdens de Yad Vashem ceremonie voor Yom HaShoah op zondagavond maakte premier Benjamin Netanyahu de positie van Israël heel duidelijk. Hij zei: “Vanaf hier in Jeruzalem stuur ik een heel duidelijke boodschap: Jullie zullen onze handen niet ketenen, en zelfs als Israël alleen moet staan, zal het alleen staan en zal het blijven vechten tegen onze vijanden tot de overwinning.” Koning David zei het een paar millennia geleden een beetje anders: “Nu weet ik dat de HEER zijn gezalfde redt; Hij zal hem antwoorden vanuit zijn heilige hemel met de reddende kracht van zijn rechterhand. Sommigen vertrouwen op wagens, anderen op paarden, maar wij zullen gedenken de naam van de HEER, onze God” (Psalm 20:6-7).

Sennacherib

Toen Sennacherib, koning van Assyrië, tegen Jeruzalem oprukte, riep zijn woordvoerder Israëls koning Hizkia uit omdat hij op Egypte vertrouwde voor hulp. Hij noemde het koninkrijk van Farao “dit gebroken riet, Egypte, waarop, als een man leunt, het in zijn hand zal gaan en het zal doorboren” (Jesaja 36:6). Als het gaat om het beleid in het Midden-Oosten, denk ik dat “gebroken riet” een treffende beschrijving is van het beleid van de huidige Amerikaanse regering, gezien haar vele mislukkingen:

1) Hamas is nog steeds niet bereid om een akkoord te bereiken over de gijzelaars zonder de totale overwinning van Hamas mogelijk te maken.
2) Saoedi-Arabië verhoogt zijn eisen voor een akkoord met Israël omdat het liever wacht op een door Trump gesloten akkoord.
3) Zowel Republikeinen als Democraten blokkeerden een Saoedisch/Amerikaans akkoord omdat Israël er buiten was gelaten.
4) De terroristische president van de Palestijnse Nationale Autoriteit (PNA), Mahmoud Abbas, is niet klaar voor enige vorm van hervorming en blijft bloedgeld geven aan de families van terroristen.
5) Het Palestijnse leiderschap is een puinhoop met Hamas die klaar staat om elke ambtenaar van Abbas te doden die voet zet in Gaza.
6) Het Amerikaanse humanitaire dok/pier in aanbouw in Gaza wordt bedreigd en zal uiteindelijk gebombardeerd worden door Hamas.
7) Buiten Israël zijn de Houthi’s op hol geslagen, worden Amerikaanse troepen uit sommige Afrikaanse landen geschopt, faalt het Amerikaanse beleid in Oekraïne en is er de blijvende erfenis van het afschuwelijke debacle in Afghanistan.
Daarom dringt Biden zo aan op deze overwinning. Hij voelt dat zijn herverkiezing kan afhangen van vrede in Gaza en de ontwikkeling van een tweestatenoplossing, en hij is bereid om het welzijn van Israël op te offeren om dat te bereiken.

Oorlog in Rafah

Ondanks de dreigementen en protesten van de Amerikaanse regering is het Rafah-offensief begonnen. Er zijn twee hoofddoelen voor deze operatie: 1) Beheersing van de oostelijke regio die het dichtst bij Israël ligt. 2) Het controleren van de grensovergang Rafah naar Egypte, de belangrijkste zuurstof van Hamas boven de grond. Na een grootscheepse actie om burgers te verhuizen, waarbij in één dag meer dan 100.000 mensen werden verplaatst, begon de Israëlische luchtmacht (IAF) de doelen te verzachten. Nu zijn grondtroepen het oosten van Rafah binnengetrokken in de vorm van Divisie 162 onder leiding van de 401ste Brigade. Zodra de IDF controle heeft over de Philadelphi-corridor langs de grens tussen Egypte en Gaza, zullen ze beginnen met het zware werk om het onvoorstelbare web van tunnels onder de grond bloot te leggen.

Hamas heeft nooit een plan geaccepteerd

Er was dinsdag veel ophef over het feit dat Hamas een door de CIA en Qatari aangeboden deal zou hebben geaccepteerd. Het blijkt dat het gewoon weer een poging was om Israël in een kwaad daglicht te stellen. Hamas heeft nooit een plan geaccepteerd. In plaats daarvan boden ze hun eigen plan aan dat draaide om het vrijgeven van de lichamen van dode gijzelaars. Dat is de laatste mogelijkheid die we zouden accepteren, want niets zou Hamas ervan weerhouden om gijzelaars te doden en hun lichamen als onderdeel van de deal op te sturen. Zoals ik al eerder zei, is de enige deal die Hamas wil er een die hen alles teruggeeft wat ze verloren hebben en die Israël straft. Ze staan op de rand van een nederlaag en de enige kans die ze hebben is als een internationale coalitie van staatslieden hen de overwinning geeft. Er zijn er genoeg in Washington en andere internationale hoofdsteden die precies dat willen doen.

Oorlog in het noorden

Op woensdag vuurde de IDF vanaf de Golan op verschillende doelen rond Damascus, Syrië. Ook op woensdag eiste Hezbollah de verantwoordelijkheid op voor ten minste 10 aanvallen met behulp van drones en raketten. Bij een van die aanvallen werd een krachtige Burkan-raket afgevuurd op een IDF-kazerne in Biranit. Als reactie hierop blijft de IDF aanvallen uitvoeren op doelen van Hezbollah in dorpen in het zuiden van Libanon. Hoewel Israël op een gegeven moment met Hezbollah zal moeten afrekenen, zal de twijfelachtige steun van zijn bondgenoten ervoor zorgen dat Netanyahu en de IDF zich voorlopig in het zuiden vooral zullen moeten richten op Hamas in Gaza.

Protesten

Het was goed om te zien hoe een aantal universiteiten hard optrad tegen de studenten en oproerkraaiers van buitenaf die vorige week hun campussen overnamen. Er werden veel arrestaties verricht en het was vooral leuk om te zien hoe de Nederlandse politie met een bulldozer het anti-Israël kampement op de Universiteit van Amsterdam aanpakte. Maar de video die mijn dag goed maakte was die van een sneeuwvlokje Princeton student die klaagde over het feit dat de universiteit niet voor hun gezondheid zorgde tijdens hun hongerstaking tegen het beleid van diezelfde universiteit. Wil je weten hoe je gezond wordt? Eet dan iets.

Toch waren er ook universiteiten die toegaven aan de druk van de studenten. Brown, Northwestern en de Universiteit van Minnesota waren er maar een paar die beweerden een overeenkomst te hebben bereikt met de demonstranten om hun voortzetting van investeringen in Israël te heroverwegen. Succesvol terrorisme kweekt meer terrorisme. Het is waar op universiteitscampussen en het is waar in Gaza.

Turkije

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft iets gevonden waar hij uitzonderlijk goed in is. Dat is de economie van zijn land laten instorten. De inflatie is opgelopen tot 70% en de Turkse lira is gekelderd tot 32,3 per dollar. Drie jaar geleden was dat nog 8,3. De meesten geven de schuld aan het autoritaire bewind van de president en zijn onconventionele overtuiging dat als hij de rente verhoogt, dit de inflatie nog verder zal opdrijven. Het orthodoxe geloof gelooft in het tegenovergestelde.

Gisteravond was er een interessante ontwikkeling op het laatste moment. Turkije heeft tijdelijke handelsbetrekkingen met Israël toegestaan vanwege hun economische problemen. Na Erdogans stoutmoedige woorden waarin hij Israël veroordeelde zodat hij er als een held uit kon zien in de moslimwereld, realiseert hij zich nu dat het staakt-het-vuren dat hij verwachtte niet doorgaat. Dus sluipt hij nu terug om “tijdelijk” de handel te herstellen. Ja, dat ging niet helemaal zoals gepland, of wel, meneer Erdogan?

Over ons werk

Een van de belangrijkste leerstellingen van Jezus over de eindtijd staat bekend als de Olivet Discourse. Het was in dit onderricht dat Jezus verwees naar een generatie die niet zou voorbijgaan voordat datgene waarover Hij sprak was volbracht, inclusief de wedergeboorte van de vijgenboom. In mijn onderricht, “The Generation that Shall Not Pass Away”, dat vrijdag 10 mei om 12:00 PM PDT in première gaat, duik ik in de Schrift om de identiteit van deze generatie en de vijgenboom te ontdekken, en onthul ik een nadere kijk op waar we ons op de profetische tijdlijn bevinden.

Yom HaZikaron

We staan vlak voor de belangrijkste week op de kalender van Israël als staat. Zondagavond begint Yom HaZikaron, dat tot maandagavond duurt. Dit is Israëls herdenkingsdag waarop we de velen herdenken die hun leven hebben gegeven in dienst van ons land. Het is een sombere dag, zonder picknick, winkelverkoop of feest – een echte dag van rouw. Maar wanneer Yom HaZikaron voorbij is, gaan we over naar Yom Ha’atzmaut. Dan begint het feest, want dit is onze Onafhankelijkheidsdag. Huilen wordt omgezet in zingen en rouwen wordt omgezet in vreugde. Nu we degenen die hun leven gaven voor onze onafhankelijkheid hebben herdacht, weten we dat we ons kunnen verheugen in wat hun bloed ons heeft opgeleverd. Voor degenen onder ons die de Schrift begrijpen, is Yom Ha’atzmaut vooral opwindend omdat we hierin duidelijk de hand van God zien die Zijn profetische tijdlijn vooruit helpt. Wat een prachtige viering!

Dank jullie wel voor jullie gebeden en steun aan deze bediening. We zijn zo gezegend met jullie en we houden van jullie als familie. Moge God Zijn aangezicht over jullie laten schijnen!

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald vanuit de nieuwsbrief van Amir van donderdag 9 mei 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies