Jose Miquel is blind – toch verspreidt hij het evangelie in Colombia

In Chapparal woont een jonge voorganger die Gods Woord verkondigt in de regio. José Miquel is niet alleen voorganger, maar ook gemeentestichter. Als jongetje las hij al graag de Bijbel en gaf op achtjarige leeftijd zijn leven aan de Heere Jezus. Met een oneindige honger naar Gods Woord besteedde José veel tijd aan bijbellezen en leerde veel over God. Op dat moment had hij geen idee hoe zijn toekomst er uit zou zien.

José Miquel: ‘Toen ik twaalf jaar was heb ik een zwaar ongeluk gehad. Ik ben aangereden door een motor. Toen ik bijkwam in het ziekenhuis had ik nog maar 30% zicht. Mijn moeder bracht me naar een specialist. De arts vertelde dat ik binnen een week geopereerd moest worden, omdat ik anders blind zou worden. Dat was voor mij een moeilijke situatie, heel erg moeilijk. Ons gezin voelde zich hopeloos, omdat er geen geld was voor een operatie. Toen ze eindelijk het geld bij elkaar hadden voor de operatie, bleek dat het te laat was. De artsen waren niet meer in staat zijn zicht te herstellen.’

Hoewel het een moeilijke situatie was, staat in de Bijbel dat alles meewerkt ten goede voor hen die God liefhebben.

‘Alles heeft een bedoeling voor de Heere. Hoewel het een moeilijke situatie was, staat in de Bijbel dat alles meewerkt ten goede voor hen die God liefhebben. Van de arts mocht ik geen dingen doen die kinderen normaal gesproken doen… zoals rennen, zwemmen, enz. Ik moest een besluit nemen. Bleef ik hangen in een depressie? Wilde ik een middelmatig leven lijden. Of wilde ik ten volle leven? Ik besloot voor het laatste.’

Bekijk en beluister hier het hele verhaal van José:

Pastor José Miquel werd op z’n 12e blind. Toch verspreidt hij het Evangelie in Colombia! Bekijk zijn bijzondere verhaal en steun zijn werk door het formulier onder de video in te vullen.

Meer over Bible League

Bible League ondersteunt wereldwijd lokale hulpbehoevende kerken door te voorzien in Bijbels, studiemateriaal en training zodat mensenlevens veranderen door Gods Woord.

Al meer dan 75 jaar helpt Bible League mensen om Gods Woord te lezen en begrijpen. Vandaag de dag werkt Bible League in zes regio’s: Afrika, Azië, Europa, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. Bible League ondersteunt kerken met Bijbels en programma’s, zodat zij mensen kunnen bereiken met Gods Woord. Naast Project Filippus, het programma waarmee gelovigen anderen helpen de Bijbel te lezen en te begrijpen, biedt Bible League een alfabetiseringsprogramma aan en een Gemeentestichter Training.

Met het alfabetiseringsprogramma leren mensen lezen en schrijven aan de hand van de Bijbel. De Gemeentestichter Training stelt deelnemers in staat om nieuwe kerken te stichten op plekken waar nog geen kerk is, om gelovigen zo de mogelijkheid te geven om naar de kerk te gaan. Het is ons verlangen dat mensen tot geloof in Jezus Christus komen. Bij Bible League kunnen we geen mensen tot geloof brengen, dat doet God Zelf door Zijn Woord en Geest. Maar we kunnen wel zorgen dat zoveel mogelijk mensen bereikt worden met het Woord van God.

BibleLeague – Mart Blokland
Foto: © BibleLeague
Meer informatie: www.bibleleague.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies