Ruben Flach vertelt over zijn afscheid als directeur van Opwekking

Na 10 jaar neemt Ruben Flach afscheid van stichting Opwekking. Op de avond voor zijn laatste conferentie bespreekt hij met Jan van den Bosch in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ hoe hij zijn tijd bij Opwekking heeft ervaren en waarom hij nu afscheid neemt. Het hele gesprek is donderdagavond om 21:00 uur te zien bij de christelijke televisiezender Family7.

Afscheid Opwekking

Heel veel mensen vragen zich af: “waarom dit afscheid?”. Ruben Flach vertelt dat hij voordat hij bij Opwekking begon al het gevoel had dat het voor ongeveer 10 jaar zou zijn. Dit jaar begon God hem te spreken door verschillende mensen heen dat er een einde aan zou komen. Het was voor Ruben geen makkelijke beslissing. Zijn reactie: “Als je gehoorzaam wilt leven moet je soms dingen doen die je niet zo leuk vindt”. Ruben heeft met Opwekking een unieke periode meegemaakt. Door het Corona-virus kon het evenement in 2020 helaas niet doorgaan. Ondanks de omstandigheden heeft hij de grootste online Pinkster-conferentie neergezet, waarbij er meer dan 350.000 mensen online waren in meer dan honderd landen.

Voordat Ruben begon als directeur bij Opwekking was hij 27 jaar zendeling in Brazilië waar hij het evangelie deelde. Brazilië heeft daarom ook een grote plek in zijn hart. Hij ziet zichzelf meer als Braziliaan dan als Nederlander.

Tarzan

Naast de ervaringen die Ruben heeft gehad als directeur van Opwekking vertelt hij in het gesprek ook over zijn persoonlijke leven dat zich grotendeels in Brazilië afspeelde.

Voordat Ruben begon als directeur bij Opwekking was hij 27 jaar zendeling in Brazilië waar hij het evangelie deelde. Toen hij daar heen verhuisde als klein jongetje en het land voor zich zag, dacht hij: “je gaat naar een onbekend land…, ik dacht, ik word Tarzan”. 

In 2003 keerde hij weer terug naar Nederland. Maar Brazilië heeft een grote plek in zijn hart. Hij ziet zichzelf meer als Braziliaan dan als Nederlander. 

Genezing

Een moeilijke periode van Rubens leven was toen zijn vader kanker kreeg. Ondanks de talloze wereldwijde gebeden voor zijn vader overleed hij toch. Als pinkster-christen was dit een moeilijke ervaring voor hem. “Als leider van een kerk had ik moeite met bidden voor genezing. Ik ga niet meedoen met die poppenkast dacht ik bij mijzelf.”

 
Ruben Flach te gast bij Jan van den Bosch, in gesprek over Opwekking, leven als zendeling, dienend leiderschap en vertrouwen op God. Donderdag 16 mei om 21.00 uur te zien bij Family7 in het programma ‘Thuis’.

Over Family7

Family7 is een christelijke televisiezender en kan je bekijken via Ziggo 230, KPN 78, Solcon 300, Telfort 78, XS4ALL 78, en vele andere kanalen. Voor alle andere aanbieders en het uitzendgebied kijk je op: www.family7.nl. Via Family7+ kan je live tv kijken én alle programma’s on demand terugkijken: www.family7.nl/plus.

Tekst: Kenzo Raj
Fotografie: Family7/Jeroen Postma
Web: www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies