Theresia geeft ons een inkijkje in haar leven met het album: Hier ben ik

Samen met componist en pianist Jan van Drunen schreef zangeres Theresia Kranendonk het afgelopen jaar 12 Nederlandstalige gospelnummers. Deze nummers zijn gebundeld op een nieuw album met de titel ‘Hier ben ik’. Met deze luisterliedjes wil Theresia een deel van haarzelf laat zien. De nummers zijn als het ware kleine gebeden, recht vanuit het hart. ChristelijkNieuws stelde Theresia een aantal vragen over dit prachtige album, lees haar antwoorden hieronder.

Theresia Kranendonk is 39 jaar en woont in de Hoeksche Waard samen met haar man Jan. In het dagelijks leven werkt ze als bestuursondersteuner bij de RET (Rotterdamse Elektrische Tram, het openbaar vervoersbedrijf in Rotterdam). Dat doe ze op fulltime basis, maar daarnaast probeert ze tijd te maken voor muziek (maken en luisteren), motorrijden en sporten.

Welke rol speelt muziek in je leven?
Muziek speelt een hele grote rol in mijn leven. Ik kan met een oprecht hart zeggen dat ik altijd blij wordt van muziek maken. Niet alleen van de verbinding die het brengt tussen muzikanten, maar ook van hetgeen muziek kan brengen aan de luisteraar. En daarnaast kan ik zelf ontzettend genieten van het luisteren naar muziek en talenten die mensen hebben gekregen om te zingen of een instrument te bespelen. Wat mij betreft begint muziek te spreken waar soms woorden tekort schieten.

In welke formaties heb je meegezongen?
Ik heb in het verleden bij diverse koren gezongen, namelijk Continentals, Chosen Gospel Choir en Inside Out. En zo nu en dan zing ik een deuntje mee met black gospel formatie G-Roots. Maar daarnaast ben ik ook vaste zangeres bij Phil’s BigBand (onderdeel van het Dordrecht Philharmonisch) en heb ik een eigen jazz combo (Nothing Standard) en zing ik backing vocals bij Remko Harms en diverse andere formaties. 

Welk optreden was voor jou het hoogtepunt tot nu toe
Oei.. wat een moeilijke vraag! Ik kan moeilijk iets zeggen zonder iets anders tekort te doen. Ik ben afgelopen jaren wel meer gaan genieten van het optreden sowieso. Vrijer geworden op het podium en daardoor ook bewuster van hetgeen ik aan het doen ben.

Welke rol speelt het geloof voor jou in de muziek?
Ik geloof überhaupt dat muziek een door God gegeven geschenk is. Een middel om (ofwel door het luisteren, ofwel door het maken) dichter bij Hem te komen of soms woorden te horen en uit te zingen die je zelf niet had kunnen bedenken.

Een eigen album, vertel, hoe is dit ontstaan?
Ik had helemaal geen ambitie om een ooit een album uit te brengen. Maar in COVID-tijd, toen alle muzikale activiteiten stil kwamen te liggen, kreeg ik ruimte in mijn hoofd en ben ik begonnen met het schrijven van teksten. Zodra ik een tekst klaar had, dan stuurde ik deze aan mijn vaste muzikaal begeleider (en tevens componist / producent van mijn nieuwe album) Jan van Drunen. Op een gegeven moment hadden wij in een rap tempo 6 nummers klaar en besloten wij om door te werken aan een album.

Kun je de stijl van de muziek omschrijven?
Op het album ‘Hier Ben Ik’ staan een twaalftal luisterliedjes, die prima zouden passen in een kerkdienst. Zowel Jan van Drunen als ikzelf hebben een grote voorliefde voor jazz. En ik denk dat wij op het album een knipoog geven naar deze muziekstijl.

Wat zou je graag willen bereiken met dit album
Omdat dit album zo organisch tot stand is gekomen, heb ik mijzelf vooraf niet perse doelen gesteld. Anders dan zelf genieten van het traject, maar wel met de hoop dat het album op de plek komt waar het nodig is, of misschien hulp kan bieden. 

Hoe kunnen onze bezoekers je liederen beluisteren
Het fysieke album kan worden besteld via de webshop op www.theresiakranendonk.nl maar is ook te beluisteren via Spotify, YouTube of Apple Music. En de liefhebbers zijn van harte welkom op 7 oktober 2022 om 20:00 uur in de Nederlandse Hervormde Kerk in ‘s-Gravendeel. Dan geef ik namelijk mijn CD presentatieconcert (gratis toegang).

Beluister het album op: Spotify 
Beluister het album op: YouTube
Beluister het album op: Apple Music

Wat zijn je toekomstplannen?
Niet zozeer een plan (maar wel een hoop) is om de nummers vooral live ten gehore te gaan brengen aankomende periode. En wij blijven ook doorgaan met schrijven!

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies