Continentals komen met theaterproductie: De 4 vrouwen van David

The Continentals bestaan maar liefst 55 jaar en geven met een theaterproductie een bijzondere finale aan die kleurrijke geschiedenis. De groep geeft de muziek-theater show ‘De 4 Vrouwen van David’ op 8 juni in Veenendaal, met acteerrollen voor Elly Zuiderveld, Maria Markesini, Alexandra Smith en Sjoukje Minkema.

‘De 4 Vrouwen van David’ is een heuse theaterproductie met vier actrices en een nieuwslezer (vertolkt door oud-EO presentator Andries Knevel), afgewisseld met muziek van The Continentals onder leiding van Betthilde Keij-Oldenhuis en dans van de Aviv Dance Company. De regie is in handen van Erwin van Heusden, die meewerkte aan ‘The Passion’.

Leen la Rivière

Het script voor ‘De 4 Vrouwen van David’ is afkomstig van Leen la Rivière, al decennia leider van The Continentals. In 2000 begon het idee vorm te krijgen met de lange geschiedenis van reli-musicals met The Continentals in gedachten.

55 jaar

In de afgelopen 55 jaar kwamen werken langs als ‘It’s Getting Late’ (1972, over de eindtijd); ‘The Apostle’ (over Paulus, 1973); ‘And There Was Light’ (1980); ‘The Dreamer’ (over Jozef, 1983 en 1994); ‘Elijah’ (over de profeet Elia, 1987); ‘David’ (1998) en ‘You Are Not Alone’ (2000). Bekijk je deze mooie programma’s goed, dan blijkt dat het eigenlijk altijd over mannen gaat of vanuit het mannelijke perspectief  verteld wordt.

Leen La Rivière werkte het nieuwe programma uit zoals deze geliefde musicals, maar dan vanuit een vrouwelijk perspectief. Dat krachtige verhaal werd gevonden in de vrouwen van David. “Want die hebben de hele weg van David meegemaakt” zegt Leen. “Een koningswissel in die tijd, in die landen, liep meestal dramatisch af voor de vrouwen. Ze konden dan vermoord worden, verbannen, tot slaaf gemaakt. Broertjes van de nieuwe koning werden vaak ook vermoord…”

De 4 vrouwen van David en de actrices die ze vertolken zijn:

Michal (gespeeld door Elly Zuiderveld), de eerste vrouw. Zij moest van David scheiden, nadat David gevlucht was. Ze werd weggegeven aan een rijke burger, een supporter van haar vader koning Saul… het zal je maar gebeuren.

Abigail (gespeeld door Alexandra Smith), de tweede vrouw van David. Zij was eerst getrouwd met een rijke boer, die een hartverlamming kreeg. Daarna sloot ze zich bij David aan. Dit was tijdens zijn partizanentijd, steeds op de vlucht voor Saul.

Bathseba (gespeeld door Maria Markesini). Zij werd Davids vrouw In de Jeruzalem-periode van David.

Abisag (gespeeld door Sjoukje Minkema), die David verzorgde aan het eind van zijn leven.

‘De 4 Vrouwen van David’ viert niet alleen 55 jaar The Continentals, maar zal wegens gezondsheidsomstandigheden ook het laatste publieke optreden van Continentals-leider Leen la Rivière zijn. Een viering en een sluitstuk dus, maar ook een unieke kans om te genieten van het brede talent in Nederland wat The Continentals samen brengen!

Dit drama over angst en overleven wordt éénmalig opgevoerd op zaterdag 8 juni in de Basiliek, Veenendaal.

Kaarten zijn te bestellen via www.eventsforchrist.nl
Foto: The Continentals
Auteur: Leon van Steensel

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies